Nogometni as aretiran, potem ko je poizkušal zadaviti lastno sestro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
15-letno dekle je svojega brata, nekdanjega nogometaša Interja, prijavilo policiji, potem ko naj bi jo ta poizkušal zadaviti.
Oglej si celoten članek

Alžirski reprezentant ter ljubiteljem Serie A in Bundeslige znani nogometni as Ishak Belfodil je bil v predmestju Pariza aretiran zaradi nasilja v družini. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi poizkušal zadaviti svojo 15-letno sestro.

Razlogi za njegovo dejanje, ki bi se lahko končalo tudi tragično, zaenkrat še niso znani, v policijskem poročilu pa piše, da ima nogometaševa sestra očitne sledi davljenja po svojem vratu, a da je bila v dovolj dobrem stanju, da je ni bilo treba prepeljati v bolnišnico.

Foto: Profimedia Ishak Belfodil

Ravno 15-letna nogometaševa sestra je bila tista, ki je poklicala policijo in prijavila nekdanjega nogometaša Interja, a vsaj po prvih informacijah noče vložiti tožbe proti njemu. Odgovornost je tako na tožilstvu v Versaillu, če bo samo sprožilo uradni kazenski postopek proti alžirskemu reprezentantu.

Nekdanji mladi francoski reprezentant, ki pa se je na članskem nivoju odločil zastopati barve Alžirije, je sicer po precej bogati karieri trenutno član katarskega kluba Al-Gharafe. Veljal je za izjemnega talenta, saj so se zanj, ko je igral še za mlajše kategorije, zanimali angleški velikani, kot sta Chelsea in Manchester United, a se je na koncu odločil za Lyon, za katerega je vpisal prve članske minute.

Nekaj časa je nato nastopal za Bologno in Parmo, preden je leta 2013 podpisal za sloviti Inter, kjer pa se ni naigral. Sledila je posodba v Livorno ter kasneje vrnitev v Parmo. Belfodil se ni uspel nikjer ustaliti in je redno menjaval svoje klube. Sledila je selitev v ZAE k Baniyas Clubu, avantura v Belgiji pri Standard Liegu ter prihod v Nemčijo, kjer je prvo leto igral za Werder Bremen, preden se je končno nekoliko ustalil pri Hoffenheimu.

Foto: Profimedia Ishak Belfodil

Potem ko od leta 2012 ni pri nobenem klubu preživel več kot eno sezono, je med leti 2018 in 2021 uspešno nastopal za Hoffenheim, preživel še eno sezono pri Herthi Berlin, preden se je poleti 2022 odzval klicu milijonov iz Al-Gharafe.

Kljub temu, da je za mlade francoske reprezentance zbral kar 24 nastopov, na članskem nivoju zastopa Alžirijo, za katero je zbral 17 nastopov in dva zadetka.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.