Nogometni sodnik v zapor, ker je sodil za domačo ekipo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometnemu sodniku 15-mesečna zaporna kazen in 10-letna prepoved opravljanja poklica.
Oglej si celoten članek

Višje sodišče v Novem Sadu je obsodilo srbskega nogometnega sodnika Srđana Obradovića iz Jagodine na 15 mesecev zapora zaradi zlorabe uradnega položaja na tekmi maja 2018 med Spartakom iz Subotice in gostujočo ekipo Radničkim iz Niša, pri čemer je favoriziral domačo ekipo.

Radnički iz Niša je po dveh letih in desetih mesecih tako le dočakal pravico za sodniške nepravilnosti na tekmi srbske superlige, ki je bila na sporedu 13. maja 2018.

S prvostopenjsko sodbo posebnega oddelka za preprečevanje korupcije novosadskega sodišča so kaznovanemu nogometnemu sodniku izrekli ukrep, s katerim so Obradoviću za obdobje deset let prepovedali opravljati sodniško funkcijo na tekmah, pa tudi opravljanje vseh drugih funkcij v Nogometni zvezi Srbije.

Video Sodnik tako bežal z nogometne tekme Nekaj novega Sodnika želel povoziti z vozilom, nato krenil nad igralce

Obradoviću očitajo, da je na tekmi v Subotici, ki sta jo odigrala Spartak in Radnički, favoriziral domačo ekipo. Izkoristil je svoj uradni položaj in Spartak postavil v ugodnejši položaj v primerjavi z nasprotno ekipo v neposrednem obračunu, ki je odločal o udeležencu kvalifikacij za evropsko ligo.

Srbski športni tabloidi so takrat poročali o smešni enajstmetrovki, ko je Obradović v 77. minuti tekme pokazal na belo točko, češ da je igralec gostujoče ekipe igral z roko, čeprav se je lahko na posnetku jasno videlo, da je žoga branilca Radničkega Andrijo Mijailovića zadela v koleno. 

Spartak je sicer na omenjeni sporni tekmi oba zadetka dosegel iz enajstmetrovke. Izvajalec obeh strelov z bele točke je bil Nemanja Nikolić.

Sporna naj bi bila tudi izključitev najboljšega napadalca Niša Milana Pavkova, ki mu je zdaj kaznovani sodnik pokazal dva rumena kartona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.