Nogometni zvezdnik, ljubljenec nacije, po prometni nesreči v kritičnem stanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji nogometaš Reala je bil udeležen v hudo prometno nesrečo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan kolumbijske nogometne reprezentance Freddy Rincon je po prometni nesreči in operaciji v kritičnem stanju. Rincona, ki je v Evropi igral za Napoli in Real Madrid, so po nesreči zaradi hudih poškodb glave operirali in premestili na oddelek za intenzivno nego v bolnišnici Imbanaco v kolumbijski metropoli Cali.

Foto: Profimedia Freddy Rincon

Rincon in več drugih oseb je bilo poškodovanih v nesreči na jugu Calija, poročajo kolumbijski mediji, ki se sklicujejo na oblasti. Avtomobil, v katerem je sedel Rincon, naj bi trčil v avtobus, piše nemška tiskovna agencija dpa.

"Fuerza Freddy (slov. moč, Freddy)," je na Twitterju zapisal župan Calija Jorge Ivan Ospina: "Ves Cali vam pošilja vso svojo vero in energijo za vaše hitro okrevanje."

Foto: Profimedia Freddy Rincon

Petinpetdesetletni Rincon skupaj s Carlosom Valderramo in Faustinom Asprillo sodi v generacijo izjemnih kolumbijskih igralcev. Trikrat je igral tudi na mundialu - leta 1990, 1994 in 1998.

Zaslovel je z golom na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji. V podaljšku tekme skupinskega dela proti Nemčiji je Rincon zadel žogo med nogami vratarja elfa Boda Illgnerja za 1:1. Njegov gol je popeljal Kolumbijo do napredovanja, sicer pa je za Kolumbijo zbral 84 nastopov.

Foto: Profimedia Freddy Rincon

V klubskem nogometu je Rincon med drugim igral za domačo Americo, brazilska Palmeiras in Corinthians, V Evropi pa za Napoli in Real Madrid.

"Vso moč pošiljamo Freddyju Rnconu, ki je bil danes udeležen v prometno nesrečo. Pošiljamo mu spodbudo, da bo ta težek trenutek čim prej premagal," so zapisali pri Realu.

Interpol Bivšega člana Reala iščejo s tiralico

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:53 12. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 11:00 12. April 2022.

    Nekdanji nogometaš Reala je bil udeležen v hudo prometno nesrečo.... Bravo pisunček

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.