Nokavtiran pristal na nosilih in osvojil zlato medaljo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iranski karateist Sadžad Gandžadeh je postal olimpijski prvak v kategoriji do 75 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Iranec Sadžad Gandžadeh, ki so ga v finalu kategorije do 75 km s tatamija odnesli na nosilih, je osvojil olimpijsko zlato. Gandžadeha je v finalni borbi z udarcem v vrat nokavtira Saudijec Tareg Hamedi, ki pa je bil zaradi udarca diskvalificiran.

Hamedi je finalni dvoboj začel zelo dominantno in že po nekaj sekundi povedel s 3:0, v času diskvalifikacije zaradi udarca, po katerem se je njegovemu nasprotniku stemnilo pred očmi, pa je vodil s 4:1.

Foto: Epa Sadžad Gandžadeh

Potem ko je Gandžadeh obležal na tatamiju, so mu na pomoč priskočili predstavniki zdravniške službe in mu nudili kisik. Po nekajminutni prekinitvi so pristojni funkcionarji sprejeli odločitev o diskvalifikaciji Hamedija.

Gandžadeh se je kasneje vrnil na podelitev, kjer ni kazal, da bi mu boleča izkušnja pustila kakšne hujše posledice. Oba s Hamedijem sta odličji sprejela povsem stoično.

"Vesel sem zlata, vendar mi je žal, da sem ga osvojil na takšen način," je povedal zmagovalec. Hamedi je dejal, da se ne strinja z odločitvijo tekmovalne žirije, je pa zadovoljen s svojo borbo.

Foto: Profimedia Sadžad Gandžadeh

* Karate, kumite, nad 75 kg, moški:
ZLATO:  Sadžad Gandžadeh (Iran)
SREBRO: Tareg Hamedi (Savdska Arabija)
BRON:   Ugur Aktas (Turčija) in Araga Ryutaro (Japonska)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.