Nole dobil dvoboj velikih

Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković je prvi finalist OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je po zmagoslavju nad Švicarjem Rogerjem Federerjem s 6:1, 6:2, 3:6 in 6:3 uvrstil v finale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Prvega igralca na svetu in prvega nosilca turnirja z nagradnim skladom 28,36 milijona evrov v finalu čaka zmagovalec kanadsko-britanskega dvoboja Miloš Raonić - Andy Murray.

Uvodna niza sta minila v absolutni prevladi 28-letnega Srba, ki je rekorderja po številu zmagoslavij na turnirjih za grand slam iz Švice - Federer je dosegel kar 17 tovrstnih zmag, od tega je sedemkrat slavil v Wimbledonu, petkrat v New Yorku, štirikrat v Melbournu in enkrat v Parizu - zasenčil v vseh teniških prvinah. Igralec iz dežela sira in čokolade, ki je nazadnje osvojil turnir za grand slam v Wimbledonu 2012, je bil v povsem podrejenem položaju in nemočen ob natančnih in učinkovitihudarcev tekmeca na nasprotni strani mreže.

Srb je v uvodnih dveh nizih prikazal igrivo in raznovrstno predstavo ter uvodna dva niza dobil po vsega 54 minutah igre, 34-letnemu Federerju pa je prepustil vsega tri igre. Na osrednjem igrišču v Melbournu je šele tretji niz prinesel izenačeno predstavo, Švicar se je namreč podal v odprt lov za Srbom, zaigral bolj tvegano in drzno ter povzročil veliko več preglavic v uvodnih dveh nizih dominantnemu Srbu. Tudi gledalci so stopili na stran teniškega veterana, vseskozi so ga glasno spodbujali in z ovacijami nagrajevali vsako njegovo uspešno potezo. Švicar je dobil dodatno energijo, v tretjem nizu povedel s 5:2, z velikim navdušenjem do zadnjega kotička napolnjene Rod Laver Arene pa niz po 45 minutah igre dobil s 6:3.

V četrtem nizu se je odvijal zelo izenačen boj, vsak igralec je imel začetni udarec v svoji posesti, v osmem pa je Đoković odvzel servis tekmecu in povišal na 5:3, nato pa je branilec lanskega naslova - na tem turnirju je skupno zmagal petkrat, ob tem še trikrat v Wimbledonu ter dvakrat v New Yorku - zanesljivo serviral ter dobil dvoboj po dveh urah in 23 minutah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.