Šport
45 ogledov

Nole dobil dvoboj velikih

Novak Đoković EPA
Novak Đoković je prvi finalist OP Avstralije.

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je po zmagoslavju nad Švicarjem Rogerjem Federerjem s 6:1, 6:2, 3:6 in 6:3 uvrstil v finale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Prvega igralca na svetu in prvega nosilca turnirja z nagradnim skladom 28,36 milijona evrov v finalu čaka zmagovalec kanadsko-britanskega dvoboja Miloš Raonić - Andy Murray.

Uvodna niza sta minila v absolutni prevladi 28-letnega Srba, ki je rekorderja po številu zmagoslavij na turnirjih za grand slam iz Švice - Federer je dosegel kar 17 tovrstnih zmag, od tega je sedemkrat slavil v Wimbledonu, petkrat v New Yorku, štirikrat v Melbournu in enkrat v Parizu - zasenčil v vseh teniških prvinah. Igralec iz dežela sira in čokolade, ki je nazadnje osvojil turnir za grand slam v Wimbledonu 2012, je bil v povsem podrejenem položaju in nemočen ob natančnih in učinkovitihudarcev tekmeca na nasprotni strani mreže.

Srb je v uvodnih dveh nizih prikazal igrivo in raznovrstno predstavo ter uvodna dva niza dobil po vsega 54 minutah igre, 34-letnemu Federerju pa je prepustil vsega tri igre. Na osrednjem igrišču v Melbournu je šele tretji niz prinesel izenačeno predstavo, Švicar se je namreč podal v odprt lov za Srbom, zaigral bolj tvegano in drzno ter povzročil veliko več preglavic v uvodnih dveh nizih dominantnemu Srbu. Tudi gledalci so stopili na stran teniškega veterana, vseskozi so ga glasno spodbujali in z ovacijami nagrajevali vsako njegovo uspešno potezo. Švicar je dobil dodatno energijo, v tretjem nizu povedel s 5:2, z velikim navdušenjem do zadnjega kotička napolnjene Rod Laver Arene pa niz po 45 minutah igre dobil s 6:3.

V četrtem nizu se je odvijal zelo izenačen boj, vsak igralec je imel začetni udarec v svoji posesti, v osmem pa je Đoković odvzel servis tekmecu in povišal na 5:3, nato pa je branilec lanskega naslova - na tem turnirju je skupno zmagal petkrat, ob tem še trikrat v Wimbledonu ter dvakrat v New Yorku - zanesljivo serviral ter dobil dvoboj po dveh urah in 23 minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.