Nole ignoriral očeta, posredoval varnostnik

Foto: EPA
Foto: EPA
Po koncu četrtfinalnega obračun na mastersa v Monte Carlu je bilo očitno, da v ekipi Novaka Đokovića ne škripajo le rezultati, temveč tudi odnosi.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković je zabeležil še en nepričakovan poraz, ko ga je četrtfinalu turnirja serije masters v kneževini s 6:2, 3:6, 7:5 izločil 13. igralec na lestvici ATP David Goffin. Srbski tenisač je še na četrtem zaporednem turnirju ostal brez uvrstitve v polfinale.

Đokovićeva kriza se je začela po lanski zmagi na OP Francije, s katero je postal prvi tenisač po letu 1969, ki je osvojil štiri zaporedne velike turnirje. Kazalo je že, da se bo Srb polastil domala vseh prestižnejših teniških rekordov, a je zgodba dobila nenavaden preobrat.

V zaključku sezone ga je s prvem mesta na lestvici izrinil Andy Murray, v zadnjih mesecih sta dvignila ogromno pragu z duhovnim učiteljem Pepejem Imazom, zaradi katerega naj bi njegovo ekipo zapustil nekdanji trener Boris Becker.

Nedavno je njegovo formo komentiral tudi nekdanji kapetan srbske reprezentacne Bogdan Obradović, ki mu je očital, da se je več kot treningu posvečal meditaciji.

Drugačne prioritete

Đoković naj bi se bolj kot s tenisom ukvarjal z duhovnimi vajami in zdravo prehrano, že nekaj časa pa krožijo govorice, da je presuh. Čeprav še vedno sodi v svetovni teniški vrh, njegovi udarci res niso več tako prodorni kot v zadnjih letih, predvsem pa mu primanjkuje nujno potrebne samozavesti za premagovanje najboljših igralcev sveta. Očitajo mu, da je postal čustveno otopel in da ni željan športnih uspehov. K temu je pripomogel sam, ko je izjavil, da tenis ni več njegova prioriteta.

V letošnji sezoni je domnevno pomanjkanje treninga prišlo še bolj do izraza. Začetek je bil resda vrhunski, saj je v finalu turnirja v Dohi premagal številko eno svetovnega tenisa, nato pa je rezultatska krivulja začela strmo padati.

Prvič po letu 2010 se je zgodilo, da na uvodnih treh mastersih sezone ni osvojil lovorike, šele drugič v zadnjih sedmih letih pa je ostal brez zmage na OP Avstralije, kjer je nanizal kar šest naslovov (2011-2013, 2015-2016). Za nameček ga je pestila še poškodba komolca, zaradi katere je odpovedal nastop v Miamiju.

"Komolec? Vse je v redu!"

Đoković je v drugem nizu obračuna z Goffinom grdo padel in dobil neprijeten udarec v komolec, na tiskovni konferenci pa pomiril zaskrbljene navijače in zatrdil, da je z njim vse v najlepšem redu. 

Pojasnil je, da ga je bolj kot padec zmotila sončna svetloba, zaradi katere je v odločilnem nizu zapravil brejk prednosti in po vodstvu s 4:2 dobil le eno od naslednjih šestih iger. "Skoraj se ni dalo igrati. Motila me je svetloba. Pri 4:3 sem izgubil servis. Bilo je tako, kot da bi mi s svetilko svetili v obraz. Oba sva imela težave. Njemu je uspelo zadržati servis, kar je bil velik podvig. Meni ni," je razloge za poraz razkril Đoković in komentiral opozorilo glavnega sodnika, ki se ne bi mogel zgoditi v bolj neprimernem trenutku.

"Prav je, da me glavni sodnik opozori, če porabim preveč časa, a to je bil neroden trenutek za opozorilo," je dejal Đoković, ki ga je Carlos Bernardes opozoril v napeti 12. igri tretjega niza, potem ko je ubranil kar štiri zaključne žogice. Peto, ki je prišla na vrsto po opozorilu, je Goffin izkoristil. "Včasih bi potrebovali malce več razumevanja in tolerance v takšnih situacijah. Po dolgi točki, 6:5 v tretjem," je komentiral Nole.

Zavrnil očetovo roko?

Najbolj nenavaden trenutek pa se je zgodil po koncu obračuna, ko je Đoković zapuščal igrišče. Že dlje časa namreč krožijo govorice, da se je Novak oddaljil od staršev, ki so dvoboj v Monte Carlu spremljali s tribune. Oče Srđan se je po koncu prebil do roba igrišča in želel sinu seči v roko, vendar ga je ta ignoriral.

Teoretično je možno, da ga Đoković ni opazil, kar pa je zelo malo verjetno, saj je posredoval celo predstavnik varnostne službe. Podrobnosti domnevnega spora v družini, ki naj bi pripomogel h krizi enega najboljših igralcev vseh časov, za zdaj ostajajo uganka.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.