Nole prekinil sodelovanje z Vemićem

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Prvi teniški lopar Novak Đoković se je po dveh letih sodelovanja razšel z Dušanom Vemićem, ki mu je pri piljenju forme pomagal kot trening partner.
Oglej si celoten članek

Najboljši srbski teniški igralec se je že preselil v New York, kjer bo kot prvi nosilec tekmoval na zadnjem grand slamu sezone, odprtemu prvenstvu ZDA.

"Dušan in Nole bosta še naprej velika prijatelja, tudi odločitev o prekinitvi tesnega sodelovanja sta sprejela v tem duhu. K Noletovim uspehom je veliko prispeval, sodelovanje z njim pa mu bo ostalo v najlepših spominih," so sporočili iz tabora srbskega tenisača s stalnim prebivališčem v Monaku.

Sedemintridesetletni Vemić, rojen v Zadru, je bil tudi sam poklicni tenisač, v letih 1995 in 1997 pa je bil razglašen za najboljšega tenisača v takratni Zvezni republiki Jugoslaviji, specializiral se je za dvojice.

Foto: EPA marian vajda dušan vemić Đoković še naprej sodeluje z dolgoletnim trenerjem Slovakom Marianom Vajdo. Z nekdanjim tenisačem in kapetanom slovaških ekip za Davisov pokal in pokal Fed sta začela sodelovati leta 2006, 48-letni Slovak pa je za svoje delo z Đokovićem v letih 2010 in 2011 prejel priznanje Olimpijskega komiteja Srbije za najboljšega trenerja leta.

Đoković med favoriti

Igralec kljub menjavi v trenerskem štabu nadaljuje s pripravami na US Open po ustaljenem ritmu, dopoldneve ima zapolnjene s treningom na igrišču, v popoldnevih pa se posveča treningu v fitnesu, pod skrbnim očesom enega najboljših kondicijskih trenerjev na svetu Gebharda Phila-Gritscha, ki je skrbel za kondicijo tudi nekdanjega avstrijskega teniškega asa Thomasa Mustra, ki je veljal za najbolje telesno pripravljenega v teniški karavani.

Foto: EPA jimmy connors Đoković trenira na drugi strani reke Hudson v New Jerseyju, kjer je tudi nastanjen med turnirjem, pripravlja pa se tudi na igriščih Flushing Meadows, prizorišču turnirja. Za Đokovićevo okrevanje in fizioterapijo pa v štabu skrbi Miljan Amanović. Đoković je med glavnimi favoriti turnirja, lani je v finalu izgubil proti letošnjemu branilcu naslova Škotu Andyju Murrayju.

Številne menjave trenerjev

V letošnji sezoni so se za menjave v trenerskih štabih odločile še nekatere igralke. Po ruski teniški zvezdnici Mariji Šarapovi, ki se je po le enem odigranem dvoboju razšla s trenerjem, nekdanjim igralcem Jimmyjem Connorsom, se je za trenersko menjavo odločila tudi najboljša avstralska tenisačica Samantha Stosur. Avstralka je prekinila sodelovanje z Davidom Taylorjem, s katerim je leta 2011 prav v New Yorku osvojila lovoriko v konkurenci posameznic.

Za trenersko spremembo se je prav v času pred US Open, ki se bo začel v ponedeljek, odločila tudi najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je sporazumno prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Poslej sodeluje z nekdanjim slovenskim igralcem, zdaj trenerjem, Andrejem Kraševcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.