Šport
24 ogledov

Nole prekinil sodelovanje z Vemićem

novak đoković Facebook
Prvi teniški lopar Novak Đoković se je po dveh letih sodelovanja razšel z Dušanom Vemićem, ki mu je pri piljenju forme pomagal kot trening partner.

Najboljši srbski teniški igralec se je že preselil v New York, kjer bo kot prvi nosilec tekmoval na zadnjem grand slamu sezone, odprtemu prvenstvu ZDA.

"Dušan in Nole bosta še naprej velika prijatelja, tudi odločitev o prekinitvi tesnega sodelovanja sta sprejela v tem duhu. K Noletovim uspehom je veliko prispeval, sodelovanje z njim pa mu bo ostalo v najlepših spominih," so sporočili iz tabora srbskega tenisača s stalnim prebivališčem v Monaku.

Sedemintridesetletni Vemić, rojen v Zadru, je bil tudi sam poklicni tenisač, v letih 1995 in 1997 pa je bil razglašen za najboljšega tenisača v takratni Zvezni republiki Jugoslaviji, specializiral se je za dvojice.

marian vajda dušan vemić | Avtor: EPA EPA
Đoković še naprej sodeluje z dolgoletnim trenerjem Slovakom Marianom Vajdo. Z nekdanjim tenisačem in kapetanom slovaških ekip za Davisov pokal in pokal Fed sta začela sodelovati leta 2006, 48-letni Slovak pa je za svoje delo z Đokovićem v letih 2010 in 2011 prejel priznanje Olimpijskega komiteja Srbije za najboljšega trenerja leta.

Đoković med favoriti

Igralec kljub menjavi v trenerskem štabu nadaljuje s pripravami na US Open po ustaljenem ritmu, dopoldneve ima zapolnjene s treningom na igrišču, v popoldnevih pa se posveča treningu v fitnesu, pod skrbnim očesom enega najboljših kondicijskih trenerjev na svetu Gebharda Phila-Gritscha, ki je skrbel za kondicijo tudi nekdanjega avstrijskega teniškega asa Thomasa Mustra, ki je veljal za najbolje telesno pripravljenega v teniški karavani.

jimmy connors | Avtor: EPA EPA
Đoković trenira na drugi strani reke Hudson v New Jerseyju, kjer je tudi nastanjen med turnirjem, pripravlja pa se tudi na igriščih Flushing Meadows, prizorišču turnirja. Za Đokovićevo okrevanje in fizioterapijo pa v štabu skrbi Miljan Amanović. Đoković je med glavnimi favoriti turnirja, lani je v finalu izgubil proti letošnjemu branilcu naslova Škotu Andyju Murrayju.

Številne menjave trenerjev

V letošnji sezoni so se za menjave v trenerskih štabih odločile še nekatere igralke. Po ruski teniški zvezdnici Mariji Šarapovi, ki se je po le enem odigranem dvoboju razšla s trenerjem, nekdanjim igralcem Jimmyjem Connorsom, se je za trenersko menjavo odločila tudi najboljša avstralska tenisačica Samantha Stosur. Avstralka je prekinila sodelovanje z Davidom Taylorjem, s katerim je leta 2011 prav v New Yorku osvojila lovoriko v konkurenci posameznic.

Za trenersko spremembo se je prav v času pred US Open, ki se bo začel v ponedeljek, odločila tudi najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je sporazumno prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Poslej sodeluje z nekdanjim slovenskim igralcem, zdaj trenerjem, Andrejem Kraševcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.