Šport
11 ogledov

Đoković: ''Premagam lahko kogarkoli''

rafael nadal Reuters
V finalu pred finalom teniškega mastersa v Montrealu se bosta pomerila prvi igralec sveta Novak Đoković in njegov največji rival Rafael Nadal.

Polfinalni spopad Novaka Đokovića in Rafaela Nadala na mastersu v Montrealu bo že njun 36. Tenisača se bosta na trdi podlagi pomerila prvič po OP Avstralije leta 2012, kjer je Đoković po skoraj šestih urah mesarskega klanja ubranil lovoriko v deželi tam spodaj.

Nadal in Đoković sta do današnjega dne odigrala 35 obračunov, z 20:15 pa vodi Španec. Toda Srb je večino svojih zmag zabeležil na trdi podlagi (11:5), na kateri je dobil tudi njuna zadnja štiri srečanja.

Tokrat Đoković na ''domačem'' terenu

V letošnji sezoni sta se pomerila dvakrat, oba obračuna pa sta potekala na peščeni podlagi. Đoković je zmagal v finalu mastersa v Monte Carlu, Nadal pa v polfinalu Roland Garrosa. Španec je dobil štiri od zadnjih petih obračunov, a ob tem je potrebno poudariti, da sta vseh pet odigrala na pesku, medtem ko je Rafa na trdi podlagi zadnjič zmagal novembra 2010.

Prav Đoković je tisti, ki je v zadnjih letih Nadalu povzročal največ težav (in obratno!), česar se Španec dobro zaveda: ''To je nekaj, kar pozdravljam. Ni mi težko. Zadovoljen sem s svojo igro. Boril se bom za zmago. Veselim se, da bom igral proti zelo težkemu nasprotniku, enemu izmed najboljših vseh časov, najboljšemu danes. Moral bom igrati svoj najboljši tenis, če bom želel imeti možnosti za zmago,'' je povedal Nadal, Đoković pa je dodal: ''Zame je zelo pomembno, da dobro začnem. Če bom igral tako dobro kot proti Gasquetu, potem verjamem, da lahko zmagam proti komurkoli.''

Zgodovinski dosežek kanadskega tenisa

V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerila dva domačina, Milos Raonic in Vasek Pospisil. Kanadčani so na polfinalista čakali kar 44 let, letos pa sta se med najboljše štiri uvrstila kar dva.

Oba tenisača bosta prvič v karieri nastopila v polfinalu turnirja serije masters. ''To je odlično za kanadski tenis,'' je povedal Raonic in dodal: ''Otrokom smo pokazali, da Kanadčani lahko uspemo v tenisu.''

Pospisil, ki je na poti do polfinala izločil Johna Isnerja, Tomaša Berdycha in Nikolaja Davidenka, je dodal: ''Vedel sem, da grem v pravo smer. Bilo je samo vprašanje časa. Zelo posebno je, da se to dogaja tukaj v Montrealu. Skušal bom jezditi val in videl bom, kam me ponese.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.