Šport
25 ogledov

Nadal proti Đokoviću: prvi test "prijateljstva"

Nadal Matošević Masters 1000 Montreal ATP zmaga veselje slavje Reuters
Španski teniški igralec Rafael Nadal se je z zmago nad Avstralcem Marinkom Matoševićem s 6:2 in 6:4 uvrstil v polfinale mastersa v Montrealu.

Rafael Nadal si po presenetljivo zgodnjem slovesu od Wimbledona rane celi na mastersu v Montrealu, kjer je sinoči s 6:2 in 6:4 izločil Marinka Matoševića. Teniški igralec iz bosanskega Jajca je proti Špancu zdržal dobro uro.

Nadal je zlahka dobil prvi niz, nato pa slabo začel nadaljevanje, a se vrnil po zaostanku z 2:3 in mirno zaključil dvoboj. Matošević se je z Nadalom po mastersu serije 1000 v Monte Carlu pomeril drugič v karieri in še drugič izgubil.

Prvič po napadu očeta

Majorčana v polfinalu čaka veliki obračun z Novakom Đokovićem. Številka ena svetovnega tenisa je v manj kot uri izločil Francoza Richarda Gasqueta s 6:1 in 6:2, drugi polfinale pa sestavljata domačina Miloš Raonić in Vasek Pospisil.

To bo prvi obračun med Nadalom in Đokovićem po ostrih besedah Srđana Đokovića, Novakovega očeta, ki je v intervjuju za srbski Kurir pred tedni ostro napadel Nadala in Rogerja Federerja. "Nole starejši" je namreč prepričan, da njegov sin edini športno prenaša poraze.

"Najboljši prijatelj, dokler je zmagoval"

''Nadal je bil njegov najboljši prijatelj, dokler je zmagoval. Ko se je stvar spremenila, nista bila več prijatelja. To ni športno. To je nekaj, kar ima Novak v sebi, onadva (Nadal in Federer, op. a.) pa ne," je dejal Srđan Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.