Nor debi ljubljenca Olimpijinih navijačev za nov klub! Vstopil v 87. minuti...

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Andres Vombergar je na neverjeten način začel svojo epizodo pri San Lorenzu.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometaš slovenskih korenin Andres Vombergar je pred leti po prihodu v domovino svojih prednikov podpisal za ljubljansko Olimpijo ter postal pravi ljubljenec tamkajšnjega občinstva, potem ko je bil tekom treh sezon, ki jih je preživel v Stožicah, eden najzaslužnejših za osvojeno državno prvenstvo in dva slovenska pokala.

Tekom treh sezon v zelenem dresu je na 71 tekmah zabil 29 zadetkov ter si priigral tudi dva odmevna prestopa, a se pri novih delodajalcih nikakor ni znašel. Po dveh letih v "Zmajevem gnezdu" se je namreč odpravil k ruski Ufi, za katero pa je na 31 tekmah dosegel vsega dva zadetka.

Foto: Profimedia Andres Vombergar

Sledila je vrnitev k Olimpiji, kjer je odigral novo dobro sezono, ki mu je prinesla prestop k mehiškem Atleticu San Louisu, kjer pa je ponovno doživel strelski mrk, saj je ponovno na 22 tekmah dosegel zgolj dva zadetka.

A če je soditi po prvi tekmi, se Vombergarju obetajo boljši časi pri njegovi novi ekipi, slovitem argentinskem San Lorenzu. Potem ko je pred vsega nekaj dnevi podpisal za 15-kratne argentinske državne prvake, je v soboto že doživel debi iz sanj.

San Lorenzo, ki je pred tekmo zasedal mesto na sredini lestvice, je namreč gostoval pri drugouvrščenem Argentinos Juniors ter do samega zaključka držal izid 0:0. Nato pa je v 87. minuti v igro vstopil Vombergar ter po vsega treh minutah igre poskrbel za zmagoviti zadetek.

Če bo le nadaljeval v podobnem stilu in ponovno našel pravo strelsko formo, bi se lahko nanj spomnil tudi Matjaž Kek, ki mu je v preteklosti že namenil eno priložnost za B reprezentanco Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:15 31. Julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.