Šport > Nogomet
1318 ogledov

Nor debi ljubljenca Olimpijinih navijačev za nov klub! Vstopil v 87. minuti...

Andres Vombergar Reševalni pas/Twitter
Andres Vombergar je na neverjeten način začel svojo epizodo pri San Lorenzu.

Argentinski nogometaš slovenskih korenin Andres Vombergar je pred leti po prihodu v domovino svojih prednikov podpisal za ljubljansko Olimpijo ter postal pravi ljubljenec tamkajšnjega občinstva, potem ko je bil tekom treh sezon, ki jih je preživel v Stožicah, eden najzaslužnejših za osvojeno državno prvenstvo in dva slovenska pokala.

Tekom treh sezon v zelenem dresu je na 71 tekmah zabil 29 zadetkov ter si priigral tudi dva odmevna prestopa, a se pri novih delodajalcih nikakor ni znašel. Po dveh letih v "Zmajevem gnezdu" se je namreč odpravil k ruski Ufi, za katero pa je na 31 tekmah dosegel vsega dva zadetka.

Andres Vombergar | Avtor: Profimedia Andrés Vombergar je zabil enega od odločilnih golov za Olimpijin lanski naslov. Profimedia

Sledila je vrnitev k Olimpiji, kjer je odigral novo dobro sezono, ki mu je prinesla prestop k mehiškem Atleticu San Louisu, kjer pa je ponovno doživel strelski mrk, saj je ponovno na 22 tekmah dosegel zgolj dva zadetka.

A če je soditi po prvi tekmi, se Vombergarju obetajo boljši časi pri njegovi novi ekipi, slovitem argentinskem San Lorenzu. Potem ko je pred vsega nekaj dnevi podpisal za 15-kratne argentinske državne prvake, je v soboto že doživel debi iz sanj.

San Lorenzo, ki je pred tekmo zasedal mesto na sredini lestvice, je namreč gostoval pri drugouvrščenem Argentinos Juniors ter do samega zaključka držal izid 0:0. Nato pa je v 87. minuti v igro vstopil Vombergar ter po vsega treh minutah igre poskrbel za zmagoviti zadetek.

Če bo le nadaljeval v podobnem stilu in ponovno našel pravo strelsko formo, bi se lahko nanj spomnil tudi Matjaž Kek, ki mu je v preteklosti že namenil eno priložnost za B reprezentanco Slovenije.

Komentarjev 1
  • Jennifer_Land 12:15 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice