Nor koš navdušil Dončića, prosta še kar tri mesta za končnico

Foto: Profimedia Rudy Fernandez
Zadnje kolo rednega dela bo še kako zanimivo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji v evroligi so danes dokončali 29., predzadnji krog rednega dela, še vedno pa je znanih le pet udeležencev končnice. Za še tri mesta pa se bo v zadnjem krogu borilo šest ekip.

Prvih pet (Fenerbahče, CSKA Moskva, Real Madrid, Anadolu Efes in Barcelona) si je nadaljevanje zagotovilo že pred tem krogom, trenutno pa sta v najboljšem položaju še Baskonia Vitoria in Panathinaikos na šestem in sedmem mestu s po 44 točkami, po 43 pa jih imajo osmi Žalgiris Kaunas, deveti Armani Olimpia Milano, deseti Maccabi Tel Aviv in enajsti Olympiacos Pirej.

Brez možnosti je danes ostal Bayern München, ki je izgubil z zadnjo Darušafako s 87:92; v preostalih današnjih tekmah pa je moskovski obračun s Himkijem dobil CSKA z 80:72, Baskonia je izgubila z Anadolujem Efesom z 92:102, Olympiacos pa z Žalgirisom z 68:72.

Slovenski igralci so svoje opravili že v četrtek, Anthony Randolph je sodeloval v dramatični tekmi s srečnim koncem za Real, ki je v gosteh premagal Panathinaikos s 74:73. Randolph je v 18:48 minute dosegel pet točk ter dva skoka, Klemna Prepeliča pa ni bilo v postavi madridske ekipe. Zmago je kraljevemu klubu sicer z norim metom v zadnji sekundi prinesel Rudy Fenandez in na spletu požel tudi navdušenje nekdanjega soigralca Luke Dončića.

Armani Alena Omića je proti vodilnemu Fenerbahčeju izgubil z 90:104, Omić je bil na parketu le 17 sekund, Barcelona pa je premagala Budućnost s 95:83 tudi brez Jake Blažiča, ki ni igral.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.