Šport > Košarka
223 ogledov

Nor koš navdušil Dončića, prosta še kar tri mesta za končnico

Rudy Fernandez
Zadnje kolo rednega dela bo še kako zanimivo.

Košarkarji v evroligi so danes dokončali 29., predzadnji krog rednega dela, še vedno pa je znanih le pet udeležencev končnice. Za še tri mesta pa se bo v zadnjem krogu borilo šest ekip.

Prvih pet (Fenerbahče, CSKA Moskva, Real Madrid, Anadolu Efes in Barcelona) si je nadaljevanje zagotovilo že pred tem krogom, trenutno pa sta v najboljšem položaju še Baskonia Vitoria in Panathinaikos na šestem in sedmem mestu s po 44 točkami, po 43 pa jih imajo osmi Žalgiris Kaunas, deveti Armani Olimpia Milano, deseti Maccabi Tel Aviv in enajsti Olympiacos Pirej.

Brez možnosti je danes ostal Bayern München, ki je izgubil z zadnjo Darušafako s 87:92; v preostalih današnjih tekmah pa je moskovski obračun s Himkijem dobil CSKA z 80:72, Baskonia je izgubila z Anadolujem Efesom z 92:102, Olympiacos pa z Žalgirisom z 68:72.

Slovenski igralci so svoje opravili že v četrtek, Anthony Randolph je sodeloval v dramatični tekmi s srečnim koncem za Real, ki je v gosteh premagal Panathinaikos s 74:73. Randolph je v 18:48 minute dosegel pet točk ter dva skoka, Klemna Prepeliča pa ni bilo v postavi madridske ekipe. Zmago je kraljevemu klubu sicer z norim metom v zadnji sekundi prinesel Rudy Fenandez in na spletu požel tudi navdušenje nekdanjega soigralca Luke Dončića.

Armani Alena Omića je proti vodilnemu Fenerbahčeju izgubil z 90:104, Omić je bil na parketu le 17 sekund, Barcelona pa je premagala Budućnost s 95:83 tudi brez Jake Blažiča, ki ni igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.