Nora tekma na milanskem derbiju

Foto: Epa
Foto: Epa
Derbi della Madonnina je postregel z velikim preobratom.
Oglej si celoten članek

Veliki milanski derbi tokrat ni razočaral neopredeljenih ljubiteljev nogometa. Končal se je s petimi zadetki in skokom črno-modrih na vrh lestvice v italijanskem prvenstvu.

Ob polčasu so bili sicer navijači Interja zelo razočarani, saj je Milan na glavni odmor krenil s prednostjo 2:0. V zadnjih minutah prvega dela sta namreč mrežo mestnega tekmeca, pri črno-modrih tokrat zaradi poškodbe ni igral slovenski vratar Samir Handanović, zatresla Hrvat Ante Rebić in zimzeleni Zlatan Ibrahimović. Šved je vodstvo povišal v sodnikovem dodatku.

Tega so se bali Velik udarec za Inter, takšno je stanje Handanovića

A rdeče-črni so nato hitro zapravili priigrano. Že v 51. minuti je s fenomenalnim volejem na robu kazenskega prostora zadel Marcelo Brozović, že dve minuti kasneje pa se je na semaforju izpisal izid 2:2. Alexis Sanchez se je za las izognil prepovedanemu položaju, podal nazaj v sredino, kjer je tudi z nekaj sreče zadel Matías Vecino. Žoga je po strelu Urugvajca zletela skozi noge branilcu Simonu Kjæru.

Glede na prvi polčas neprepoznavni Inter je nato tudi povedel, v 70. minuti je bil najvišji v kazenskem prostoru branilec Interja Stefan de Vrij. Blizu zadetka je bil kasneje še rezervist Christian Eriksen, ki je v januarskem prestopnem roku v Inter prišel iz Tottenhama. Danec je izvajal prosti strel z velike oddaljenosti in zadel prečko, okroglo usnje pa se je nato odbilo v tla, a pred golovo črto.

Zaključno žogo je imel nato še Nicolò Barella, a je izgubil dvoboj ena na ena z vratarjem Milana Gianluigijem Donnarummo. Na drugi strani je Ibrahimović zatresel vratnico po strelu z glavo, piko na i k zmagi črno-modrih pa je v sodnikovem podaljšku le postavil Romelu Lukaku. Belgijec je bil po podaji z desne najodločnejši na drugi vratnici in z glavo poskrbel za 4:2.

Inter zdaj vodi v Serie A. Ima 54 točk, enako kot drugouvrščeni Juventus, ki ima sicer slabšo razliko v golih. Le točko za obema zaostaja Lazio. Četrta Atalanta ima 42 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.