Nora tekma v Stožicah, nov šok za Olimpijo

Foto: Profimedia Safert Hadžić
Nogometaši Olimpije so doživeli še eno evropsko razočaranje.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski nogometaši so bili pred dvobojem z latvijskim RFS velik favorit, a je debitant v evropskih tekmovanjih presenetil slovenske pokalne zmagovalce in na stadionu Stožice zmagal s 3:2. Olimpija je sicer dobila razmerje v strelih z 18:7, a gostujočo obrambo dvakrat premagala šele v zadnjem delu dvoboja.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, najlepši priložnosti pa so celo imeli nogometaši latvijskega kluba, a se je v dvobojih ena na ena dvakrat izkazal domači vratar Nejc Vidmar. Gostitelji so bili sicer prepričani, da bi moral švicarski sodnik v 18. minuti pokazati na belo točko, ko so gostje podrli 

Jalova premoč domačih je bila prekinjena v drugem polčasu, ko je novinec v dresu Olimpije Denis Šme ob podaji iz kota v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Darka Lemajića. Ta je kasneje tudi zanesljivo izvedel enajstmetrovko. V 52. minuti se je tako na semaforju izpisal rezultat 0:1.

Novo lepo priložnost so gosti imeli v 61. minuti, ko je Vidmar preprečil povišanje vodstva, minuto zatem pa je po protinapadu Asmir Suljić z dobrih desetih metrov zadel prečko. Saviću je kasneje strel obranil gostujoči vratar.

Izbranci Safeta Hadžića so v nadaljevanju dolgo časa lovili izenačenje, pritiskali, a neuspešno. Nato pa je v polno z izjemnim strelom nameril najmlajši član Olimpije Eric Boakye. Devetnajstletnik je prišel do žoge na desni strani, se odločil za diagonalni strel z roba kazenskega prostora in izjemno zadel za 1:1.

Ljubljančani se niso zadovoljili z izenačenjem, poskušali so popolnoma spreobrniti dvoboj, a pri tem pozabili na igro v obrambi. Kazen je prvič prišla v 88. minuti. Latvijci so izvajali prosti strel, žoga pa je prišla do Gļebsa Kļuškinsa, ki jo je iz težkega položaja poslal preko Vidmarja.

Domači so izenačili že v 90. minuti. Stefan Savić se je odlično znašel v gneči, poslal žogo na drugo stran šestnajsterca, kjer jo je z glavo pričakal rezervist Luka Menalo za 2:2. A tu napetih zadnjih minut še ni bilo konec. Olimpija si je želela pred povratnim dvobojem priigrati prednost, ob močnem strelu Anteja Vukušića se je še enkrat izkazal latvijski čuvaj mreže, a nato storila veliko napako. Ob izvajanju prostega strela je izgubila žogo, ob pomankanju branilcev pa je krenil hiter latvijski protinapad, ki ga je zaključil Tin Vukmanić v 93. minuti.

Olimpija : RFS  2:3 (0:0)
Stadion Stožice, sodniki: Schnyder, Köbeli in Kurnazca (vsi Švica).
Strelci: 0:1 Lemajić (52./11 m), 1:1 Boakye (82.), 1:2 Lemajić (88.), 2:2 Menalo (90.), 2:3 Vukmanić (90.).

Olimpija: Vidmar, Boakye, Šme, Bagnack, Jurčević, Suljić, Tomić, Putinčanin (od 72. Menalo), Savić, Čekiči, Kidrič (od 63. Vukušić).

Rigas: Ikstens, Savalnieks, Jagodinskis, Girdvainis, Sorokins, Simković (od 77. Vukmanić), Seto, Blagojević, Ciganiks (od 64. Kouadio), Lemajić, Kaludjerović (od 71. Kluskins).

Rumeni kartoni: Čekiči, Putinčanin, Bagnack, Suljić; Savalnieks, Blagojević.
Rdeči karton: /.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.