Noro, na takšen način se Mavsi pripravljajo na Wembanyamo

Foto: Omrežje X/Brad Townsend
Foto: Omrežje X/Brad Townsend
Francoski čudežni deček Victor Wembanyama v dresu San Antonia bo prvi preizkus za Dallas v novi sezoni lige NBA. Na 224 centimetrov visokega košarkarja, ki je za svojo višino izjemno spreten z žogo, se Mavsi pripravljajo na prav poseben način.
Oglej si celoten članek

Videoposnetek z Dallasovega treninga, s katerega je razvidno, kako se Mavsi pripravljajo na igro proti visokemu Victorju Wembanyami, je hitro postal viralen. Zakaj?

Eden od pomočnikov trenerja pri Dallasu God Shammgod je namreč na treningu v obrambnih nalogah uporabljal posebne podaljške rok, s čimer je v obrambnih akcijah dosegel podobno višino, kot jo doseže 224-cm visoki Wembanyama. Na tak način so košarkarji dobili nakakšen približek igre proti Francozu, ki velja za izjemno agilnega za svojo višino. Ne le v napadu, dobro se giblje tudi v obrambi, predvsem pa s svojim razponom rok preseneti marsikaterega nasprotnika, ki se z njim prvič sreča. 

Vsega 19-letni Francoz je na pripravljalnih tekmah pokazal, da za nasprotnike ne bo strah in trepet le v napadalnih nalogah, pač pa je eden njegovih močnih aspektov tudi obramba, še posebej blokade. Wembanyama je v predsezoni zaigral na štirih pripravljalnih tekmah, v povprečju je igral 21 minut na tekmo, ob tem pa dosegal po 19,25 točke na tekmo, v obrambi pa se lahko pohvali z 2,75 blokade na tekmo. Na zadnji tekmi z Golden Statom jih je podelil kar pet.

Košarkarje Dallasa prva tekma sezone proti San Antoniu čaka v noči iz srede na četrtek, status Luke Dončića pa je zaradi rahle poškodbe mišice zaenkrat še vedno vprašljiv. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.