Northug pijan za volanom: iskali so ga policijski psi

Foto: EPA
Foto: EPA
Smučarski tekač Petter Northug, ki na Norveškem uživa status velikega zvezdnika, je pijan povzročil prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba poškodovana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Oglej si celoten članek

Po sramotnem dogodku je 28-letni Petter Northug v nedeljo v sporočilu medijem priznal, da je v krožišču v Trondheimu zaradi pijače izgubil nadzor nad vozilom in da dejanje obžaluje.

"Zelo mi je žal za storjeno. Nesrečen sem in zelo razočaran nad tem, kar sem storil," je o zapisal eden izmed najbolj priljubljenih, a tudi kontroverznih športnikov v državi. Z nesrečo se je ukvarjala tudi policija, ki je našla vozilo v cestni ogradi, po prvih podatkih pa naj bi bil tekmovalec glede na povzročeno škodo ob nesreči v coni, kjer je hitrost omejena na 40 kilometrov na uro, tudi veliko prehiter.

V nesreči je bil lažje poškodovan Northugov sopotnik, ki je pomoč poiskal v bolnišnici. Northug je kraj nesreče zapustil pred prihodom policije, a so te tja pripeljali policijski psi, saj tekmovalec stanuje zelo blizu. Zoper voznika in sopotnika je policija uvedla preiskavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.