Šport
55 ogledov

Northug pijan za volanom: iskali so ga policijski psi

Petter Northug EPA
Smučarski tekač Petter Northug, ki na Norveškem uživa status velikega zvezdnika, je pijan povzročil prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba poškodovana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po sramotnem dogodku je 28-letni Petter Northug v nedeljo v sporočilu medijem priznal, da je v krožišču v Trondheimu zaradi pijače izgubil nadzor nad vozilom in da dejanje obžaluje.

"Zelo mi je žal za storjeno. Nesrečen sem in zelo razočaran nad tem, kar sem storil," je o zapisal eden izmed najbolj priljubljenih, a tudi kontroverznih športnikov v državi. Z nesrečo se je ukvarjala tudi policija, ki je našla vozilo v cestni ogradi, po prvih podatkih pa naj bi bil tekmovalec glede na povzročeno škodo ob nesreči v coni, kjer je hitrost omejena na 40 kilometrov na uro, tudi veliko prehiter.

V nesreči je bil lažje poškodovan Northugov sopotnik, ki je pomoč poiskal v bolnišnici. Northug je kraj nesreče zapustil pred prihodom policije, a so te tja pripeljali policijski psi, saj tekmovalec stanuje zelo blizu. Zoper voznika in sopotnika je policija uvedla preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.