Norvežanka suverena, Slovenka preveč grešila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ekhoffovi zmaga tudi v zasledovanju, Polona Klemenčič je nazadovala 10 mest in končala kot 53.
Oglej si celoten članek

Norvežanka Tiril Eckhoff je z zmago na nedeljski zasledovalni tekmi svetovnega pokala v Novem Mestu na Češkem še četrtič v tej sezoni zabeležila dvojček zmag na sprintu in zasledovanju na istem prizorišču.

Do nove zmage v svetovnem pokalu, 10. v tej sezoni in 23. v karieri, je vodilna v razvrstitvi svetovnega pokala prišla kljub trem zgrešenim strelom. Zmagovalni čas Eckhoffove je bil 27:28 minute.

V cilj je za 24 sekund prehitela Nemko Denise Herrmann (1 kazenski krog) in za 29,9 sekund rojakinjo Marte Oslbu Roiseland (trije kazenski krogi). Slednja ostaja druga v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Tretjeuvrščena v svetovnem pokalu Švedinja Hanna Öberg je z zaostankom 1:48,7 minute danes osvojila 13. mesto.

Foto: Profimedia Polona Klemenčič

Izmed Slovenk se je na zasledovalno tekmo uvrstila Polona Klemenčič, ki je nekoliko pokvarila svojo uvrstitev, saj je že na prvih dveh streljanjih skupaj zgrešila 4 strele, tekmo pa je končala s petimi kazenskimi krogi. S 43. mesta po sprintu je tako zdrsnila na 53.

Eckhoffova je že v soboto osvojila žensko sprintersko tekmo v Novem Mestu, z današnjim izidom pa je še četrtič v tej sezoni osvojila sprinterski in zasledovalni dvojček na tekmah svetovnega pokala. To ji je med drugim uspelo tudi na svetovnem prvenstvu na Pokljuki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.