Šport > Zimski športi
39 ogledov

Norvežanka suverena, Slovenka preveč grešila

Tiril Eckhoff Profimedia
Ekhoffovi zmaga tudi v zasledovanju, Polona Klemenčič je nazadovala 10 mest in končala kot 53.

Norvežanka Tiril Eckhoff je z zmago na nedeljski zasledovalni tekmi svetovnega pokala v Novem Mestu na Češkem še četrtič v tej sezoni zabeležila dvojček zmag na sprintu in zasledovanju na istem prizorišču.

Do nove zmage v svetovnem pokalu, 10. v tej sezoni in 23. v karieri, je vodilna v razvrstitvi svetovnega pokala prišla kljub trem zgrešenim strelom. Zmagovalni čas Eckhoffove je bil 27:28 minute.

V cilj je za 24 sekund prehitela Nemko Denise Herrmann (1 kazenski krog) in za 29,9 sekund rojakinjo Marte Oslbu Roiseland (trije kazenski krogi). Slednja ostaja druga v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Tretjeuvrščena v svetovnem pokalu Švedinja Hanna Öberg je z zaostankom 1:48,7 minute danes osvojila 13. mesto.

Polona Klemenčič | Avtor: Profimedia Profimedia

Izmed Slovenk se je na zasledovalno tekmo uvrstila Polona Klemenčič, ki je nekoliko pokvarila svojo uvrstitev, saj je že na prvih dveh streljanjih skupaj zgrešila 4 strele, tekmo pa je končala s petimi kazenskimi krogi. S 43. mesta po sprintu je tako zdrsnila na 53.

Eckhoffova je že v soboto osvojila žensko sprintersko tekmo v Novem Mestu, z današnjim izidom pa je še četrtič v tej sezoni osvojila sprinterski in zasledovalni dvojček na tekmah svetovnega pokala. To ji je med drugim uspelo tudi na svetovnem prvenstvu na Pokljuki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.