Šport > Zimski športi
2098 ogledov

Mlada Slovenka po srebru osvojila še zlato

Lena Repinc twitter SkiNordique_net
Biatlonka Repinčeva zlata na MSP v sprintu.

Tretji dan mladinskega svetovnega prvenstva v biatlonu v avstrijskem Obertilliachu sta prišla na vrsto sprinta. Slovenija je po zaslugi Lene Repinc prišla do novega odličja, tokrat najžlahtnejšega.

Repinčeva je do naslova prvakinje v kategoriji mladink na šestkilometrskem sprintu prišla po tem, ko je na streljanju v leže pustila nepokrito eno tarčo, na drugem postanku pa je bila brezhibna in ciljno črto prečkala 5,2 sekunde pred drugouvrščeno Italijanko Lindo Zingerle. Dobro se je odrezala tudi Kaja Zorč, ki je zasedla šesto mesto (1,0), Klara Vindišar je bila 12. (0,1), Kaja Marič pa 25. (1,1).

Alex Cisar MSP Šport Dve kolajni za slovenski biatlon

Mladinci so se pomerili na 7,5-kilometrski preizkušnji. Najboljšo slovensko uvrstitev je s 100-odstotnim strelskim izkupičkom dosegel Jaša Zidar, ki je bil deseti, Mark Vozelj je bil 17. (0,2), Pavel Trojer 37. (0,2), Drejc Trojer pa 43. (0,2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice