Šport > Zimski športi
50 ogledov

Franciji tekma v mešanih parih, Slovenija 13.

jakov fak Epa
Slovenske barve sta zastopala Jakov Fak in Polona Klemenčič.

Francoza Antonin Guigonnat in Julia Simon sta zmagovalca današnje štafetne tekme mešanih parov na biatlonskem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Srebro sta osvojila Norvežana Johannes Thingnes Boe in Tiril Eckhoff, bron pa Šveda Sebastian Samuelsson in Hanna Öberg. Slovenska dvojica, Jakov Fak in Polona Klemenčič, je osvojila 13. mesto.

V ospredju se je za zlato kolajno bil srdit boj med Italijo, Francijo, Švedsko, Avstrijo, Ukrajino in Norveško. Po polovici sta vodila Italijana, v zadnji krog pa sta se po polomu Dorothee Wierer skupaj podali Eckhoffova in Simonova.

Slednja je bila močnejša v teku in Eckhoffovi preprečila četrto zlato kolajno na SP. Srebrn je bil skupaj z rojakinjo Johannes Thingnes Boe. Norvežana sta zaostala 2,8 sekunde. Tretje mesto je Švedski priborila Hanna Öberg, ki je v cilj pritekla 22,6 sekunde za Francozoma.

Antonin Guigonnat | Avtor: Epa Epa

"Občutek je neverjeten. Oba sva imela dobro tekmo, odlično sva tekla na tehničnem spustu. Pri tem sva bila kar dobra," je po zlatu povedal Antonin Guigonnat, Julia Simon, ki je Franciji priborila zlato, pa je dodala: "Bilo je res lepo. Odlično je bilo že v prvem krogu, jaz sem morala le zaključiti začeto delo. V zadnjem krogu s Tiril je bilo precej naporno, ampak res sem vesela. Moj strelski nastop je bil boljši kot v prejšnjih dneh."

Jakov Fak je v prvi predaji po enkrat zgrešil tako leže kot stoje in za pokritje vseh tarč potreboval dodatne naboje, Klemenčičevi pa je predal kot četrti. Klemenčičeva v teku ni bila konkurenčna tekmicam, na strelišču pa je za deset tarč potrebovala eno popravo.

V drugi del je Fak, ki mu na domačem SP ne gre najbolje od rok, krenil kot 13., pri streljanju stoje pa je moral v kazenski krog po štirih zgrešenih strelih, s čimer je splavala po vodi uvrstitev med najboljšimi desetimi. Klemenčičeva je v cilj pritekla kot 13. z zaostankom 2:31,8 minute.

"Ocena mojega nastopa je dobra, ni pa odlična, če govorim zase. Lahko bi še bolje streljal in bi bilo videti veliko lepše. Vedno želiš čim hitreje odstreljati in popraviš tiste naboje, ki niso bili zadeti. Na zadnjem streljanju sem bil že tako izpraznjen, da sem komaj stal na nogah. Seveda sem si želel hitro zadeti vse, a ni šlo," je po tekmi dejal Fak.

Klemenčičeva je v cilj pritekla kot 13. z zaostankom 2:31,8 minute. "Danes sem veliko bolj zadovoljna. Vesela sem, da se mi je na strelišču uspelo pobrati po prejšnjih dneh. Edino v stoje bi na drugem streljanju zgrešeni strel lahko popravila že s prvim nabojem, ampak pomembno je, da nisem šla v kazenski krog. Zdaj me čaka dan počitka, potem pa še ženska štafeta. Poskušala se bom umiriti in si zapomniti občutke s strelišča, da jih prenesem še na štafeto."

V petek bo na Pokljuki prost dan, v soboto pa bosta na vrsti obe štafetni preizkušnji. V nedeljo za konec sledita še tekmi s skupinskim startom.

Izidi: mešani pari:
 1. Francija      36:42,4 (0+5)
(Antonin Guigonnat, Julia Simon)
 2. Norveška       + 2,8 (0+9)
(Johannes Thingnes Boe, Tiril Eckhoff)
 3. Švedska        22,6 (0+8)
(Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg)
 4. Ukrajina        35,9 (0+2)
 5. Italija        55,2 (1+6)
 6. Avstrija       1:03,5 (1+7)
 7. Nemčija       1:21,2 (1+10)
 8. Kanada        1:24,4 (0+6)
 9. Švica        1:50,2 (1+9)
10. Estonija       1:56,4 (1+7)
...
13. Slovenija      2:31,8 (1+10)
(Jakov Fak, Polona Klemenčič)
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.