Šport > Zimski športi
143 ogledov

Fak do zadnjega streljanja blizu kolajn, zmaga Norvežana

Sturla Holm Laegreid Epa
Soliden ekipni nastop Slovencev, dva Slovenca na tekmi s skupinskim startom.

Norvežan Sturla Holm Laegreid je zmagovalec individualne preizkušnje biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki. Z brezhibnim strelskim dosežkom je prehitel drugega Nemca Arnda Peifferja (+ 16,9/0) in tretjega rojaka Johannesa Daleja (+ 40,9/1). Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak (+ 3:49,8/3) na 21. mestu.

Laegreid, svetovni prvak je postal drugič po zlatu v mešani štafeti, in Peiffer sta med tistimi boljšimi biatlonci s starta krenila dokaj pozno, a z brezhibnima strelskima nastopoma zasluženo zasedla prvi dve mesti. Najhitrejša v teku sta bila sicer na koncu četrti Francoz Quentin Fillon Maillet in peti Johannes Thingnes Boe, ki pa sta zgrešila po dvakrat.

Najboljšemu domačemu predstavniku Faku je tokrat po treh strelskih nastopih kazalo zelo dobro, bil je celo v boju za najboljšo peterico, a je nato stoje zgrešil dvakrat in sanj o visoki uvrstitvi je bilo konec. Skupaj je zgrešil trikrat in osvojil točke z 21. mestom.

Miha Dovžan (+ 3:50,5/2), na prvih dveh posamičnih tekmah najboljši Slovenec, je tokrat zgrešil po enkrat na obeh streljanjih stoje, zasedel 23. mesto in bo zaradi dobrih uvrstitev na SP nastopil tudi zadnji dan prvenstva na preizkušnji s skupinskim startom.

Rok Tršan (+ 5,05,3/2) je bil nekoliko počasnejši v smučini in za las ostal brez točk na 42. mestu. Mladi Alex Cisar (+ 5:30,0/2) je dvakrat zgrešil ob prvem streljanju, nato pa je zadel vse preostale strele in končal kot 48.

V četrtek bo na Pokljuki mešana štafeta parov, začela se bo ob 15.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice