Šport > Zimski športi
652 ogledov

Presenečenje na Pokljuki, najboljši Slovenec tokrat Dovžan

Martin Ponsiluoma Epa
Ponsiluoma presenetljivi zmagovalec sprinta na Pokljuki, Dovžan 25., Fak 35.

Šved Martin Ponsiluoma je presenetljivi zmagovalec prve posamične preizkušnje na biatlonskem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. V sprintu na 10 km je brez zgrešenega strela slavil s časom 24:41,1. Najboljši Slovenec je bil Miha Dovžan (+ 1:14,9/0) na 25. mestu, medtem ko se je Jakovu Faku (+ 1:37,0/2), na koncu 35., prvi nastop na SP ponesrečil.

Ponsiluoma je slavil četrtič v karieri, prvič na svetovnih prvenstvih. Bil je hiter v smučini, na strelišču pa brezhiben. Za 25-letnim Švedom iz Östersunda sta se srebra in brona veselila Francoza, Simon Desthieux (+ 11,2/0) in Emilen Jacquelin (+ 12,9/1), medtem ko je bil tokrat v leže nenatančni Norvežan Johannes Thingnes Boe (+ 22,5/2) peti. Tako kot na lanskem SP v Anterselvi.

Veliko je slovenska športna javnost pričakovala od letos najboljšega slovenskega predstavnika Jakova Faka, a je na obeh streljanjih 33-letnik zgrešil po enkrat. Obakrat sta bila usodna druga strela. Na koncu je zaostal 1:37 minute in bo imel na zasledovalni tekmi veliko dela, da bi posegel po visokih uvrstitvah.

Dobrih 22 sekund hitrejši od Faka je bil Dovžan, ki je s tem izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu v sprintu, ko je bil v sezoni 2018/19 v ameriškem Soldier Hollowu 25. Brez kazenskega strela je sprintersko tekmo končal tudi Rok Tršan (+ 2:02,3/0), ki se je prav tako uvrstil na zasledovalno tekmo, kjer bo nastopilo najboljših 60 tekmovalcev. Tršan bo startal kot 51. Zadnji slovenski predstavnik, Klemen Bauer (+ 2:06,8/1) je enkrat zgrešil leže, a je bil po preboleli bolezni nemočen v teku. Končal je kot 54.

V soboto bo na Pokljuki ženski sprint na 7,5 kilometra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.