Šport > Zimski športi
78 ogledov

Prva prava priložnost za Faka na domačem Svetovnem prvenstvu

Jakov Fak Profimedia
Na Pokljuki se bo danes odvila borba za prve posamične naslove.

Na Pokljuki se danes z drugim dejanjem, moškim sprintom, nadaljuje svetovno prvenstvo v biatlonu. Ob 14.30 se bodo biatlonci podali na 10-kilometrsko progo in opravili z dvema streljanjema. Prvi favorit za zlato je Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je letos dobil kar tri sprinterske preizkušnje.

Johannes Thignes Boe | Avtor: Profimedia Profimedia

Najtrše tekmece bo imel Boe v lastni vrsti. Vseh šest letošnjih preizkušenj so namreč dobili Norvežani. Po enkrat so slavili njegov starejši brat Tarjei Boe ter reprezentančna kolega Johannes Dale in Sturla Holm Laegreid.

Slovenski adut za visoko uvrstitev je Jakov Fak, ki v skupnem seštevku zaseda deveto mesto, v sprintu pa je bil na začetku sezone v Kontiolahtiju peti in šesti. A na Pokljuki bo imel Fak več adutov. Na prvem mestu bo samozavest iz Anterselve, kjer je tik pred prvenstvom po treh sezonah spet stopil na zmagovalni oder, drugo pa je poznavanje domače proge na Rudnem polju. Na progo se bo podal s številko 23. Miha Dovžan bo imel številko 15, Rok Tršan 56 in Klemen Bauer 91.

Jakov Fak | Avtor: Profimedia Profimedia

Na lanskem svetovnem prvenstvu v Anterselvi je s sprintom najbolje opravil Rus Aleksander Loginov. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoza Quentin Fillon Maillet ter Martin Fourcade, ki je po lanski sezoni končal kariero.

Biatlon Premierno v biatlonu Šport Na svetovnem prvenstvu na Pokljuki bodo uvedli zgodovinsko novost
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.