Norvežanu mali globus, Kosi 29.

Foto: Epa Kjetil Jansrud
Kjetil Jansrud je zmagovalec moške superveleslalomske preizkušnje za svetovni pokal v domačem Kvitfjellu.
Oglej si celoten članek

Dvaintridesetletni Norvežan je z drugo zmago in četrtimi stopničkami v disciplini v tej sezoni že pred finalom v Aareju potrdil svoj tretji superveleslalomski mali kristalni globus. Beat Feuz je bil še drugič v dveh dneh drugi, po smukaški tudi na superveleslalomski progi. Švicar je za zmagovalcem zaostal 22 stotink sekunde.

Loterijo vremenskih razmer je najbolj izkoristil Francoz Roger Brice, ki se je s startno številko 49 zavihtel na tretje mesto, od Jansruda je bil počasnejši 33 stotink sekunde, za pičlo stotinko pa je s stopničk potisnil Norvežana Adriana Smisetha Sejersteda za komaj druge stopničke v svetovnem pokalu.

Od štirih Slovencev je na zadnji tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju pred zaključkom sezone na Švedskem za dve točki z 29. mestom poskrbel Klemen Kosi, ki je za zmagovalcem zaostal 1,23 sekunde. Brez točk so ostali Boštjan Kline (40.; +1,98), Miha Hrobat (44.; +2,18) in Martin Čater, ki je odstopil.

Kline in Čater sta ostala tudi brez superveleslalomskega finala v Aareju, kjer ima pravico nastopa najboljših 25 v razvrstitvi discipline. Kline je v seštevku discipline sezono končal na 26. mestu, Čater pa je padel na 29. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.