Šport > Zimski športi
58 ogledov

Norvežanu mali globus, Kosi 29.

Kjetil Jansrud Epa
Kjetil Jansrud je zmagovalec moške superveleslalomske preizkušnje za svetovni pokal v domačem Kvitfjellu.

Dvaintridesetletni Norvežan je z drugo zmago in četrtimi stopničkami v disciplini v tej sezoni že pred finalom v Aareju potrdil svoj tretji superveleslalomski mali kristalni globus. Beat Feuz je bil še drugič v dveh dneh drugi, po smukaški tudi na superveleslalomski progi. Švicar je za zmagovalcem zaostal 22 stotink sekunde.

Loterijo vremenskih razmer je najbolj izkoristil Francoz Roger Brice, ki se je s startno številko 49 zavihtel na tretje mesto, od Jansruda je bil počasnejši 33 stotink sekunde, za pičlo stotinko pa je s stopničk potisnil Norvežana Adriana Smisetha Sejersteda za komaj druge stopničke v svetovnem pokalu.

Od štirih Slovencev je na zadnji tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju pred zaključkom sezone na Švedskem za dve točki z 29. mestom poskrbel Klemen Kosi, ki je za zmagovalcem zaostal 1,23 sekunde. Brez točk so ostali Boštjan Kline (40.; +1,98), Miha Hrobat (44.; +2,18) in Martin Čater, ki je odstopil.

Kline in Čater sta ostala tudi brez superveleslalomskega finala v Aareju, kjer ima pravico nastopa najboljših 25 v razvrstitvi discipline. Kline je v seštevku discipline sezono končal na 26. mestu, Čater pa je padel na 29. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice