Šport > Zimski športi
7016 ogledov

To je pokazal prvi pregled Robnikove

Tina Robnik Epa
Tina Robnik je morda že zaključila z letošnjo sezono.

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik si je na današnjem predzadnjem veleslalomu za svetovni pokal v nemškem Ofterschwangu strgala sprednjo križno vez v levem kolenu, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. V ponedeljek bo v domovini opravila pregled pri dr. Anžetu Kristanu, s katerim bo določila postopke nadaljnjega zdravljenja.

Robnikova je padla takoj na začetku veleslaloma, ko ji je na prelomnici vzelo smučko in je izgubila ravnotežje. Padla je na bok ter nekaj časa drsela po strmini. Da je s slovensko tekmovalko nekaj narobe, je bilo očitno, ko po padcu ni takoj vstala, nepremično je obležala na snežni površini, zdravstvena služba pa jo je po posredovanju odpeljala z reševalnimi sanmi, akijem.

"Žal se je na današnji veleslalomski tekmi svetovnega pokala v Ofterschwangu poškodovala Tina Robnik. Magnetna resonanca, ki so jo opravili v bolnišnici Immenstadtu je pokazala, da gre za strgano sprednjo križno vez v levem kolenu. Tina bo odpotovala domov, v ponedeljek zjutraj pa ima pregled pri dr. Anžetu Kristanu, kjer se bodo odločili za postopke nadaljnjega zdravljenja," je sporočila tiskovna predstavnica Smučarske zveze Slovenije Špela Pretnar.

V Ofterschwangu bo v soboto na sporedu še slalom.

Pravico nastopa na zadnjem veleslalomu v sezoni na Švedskem so si že predčasno zagotovile tri Slovenke. Ana Drev je deveta v seštevku discipline, Meta Hrovat, ki je danes prvič v svetovnem pokalu nastopila v prvi jakostni skupini, je 11., Robnikova pa 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice