Šport > Zimski športi
57 ogledov

Tokratna zmaga v Italijo, skupna v Švico

Federica Brignone Epa
Na kombinacijski tekmi je bila Maruša Ferk 15., Ana Bucik pa 25.

Italijanska alpska smučarka Federica Brignone je zmagovalka alpske kombinacije za svetovni pokal v Crans Montani. Mali kristalni globus za skupno kombinacijsko zmago je osvojila Švicarka Wendy Holdener, danes četrta. To je bila druga kombinacijska preizkušnja v sezoni in hkrati zadnja. Drugo mesto je z zaostankom treh stotink osvojila olimpijska prvakinja v kombinaciji, Švicarka Michelle Gisin. Tretja je bila Slovakinja Petra Vlhova z zaostankom devetih stotink. Holdenerjeva je bila od zmagovalke počasnejša 0,26 sekunde.

Po prvi polovici tekme, superveleslalomu, je bila sicer v vodstvu Italijanka Soffia Goggia, ki si je prismučala 0,24 sekunde prednosti pred rojakinjo Nicol Delago na drugem mestu in 0,49 sekunde pred Norvežanko Ragnhild Mowinckel na tretjem. Ferkova je na 20. mestu na superveleslalomski progi za Goggio zaostala 1,57 sekunde, Bucikova na 34. mestu pa 2,54 sekunde.

V finalni vožnji se je Ferkova dobro spopadla s slalomski količki, v cilj je prišla na takrat tretje mesto z zaostankom 0,47 sekunde za Avstrijko Nadine Fest. Do konca je izgubila še nekaj mest in tekmo končala na 15. mestu z zaostankom 2,07 sekunde. Kmalu za Ferkovo je nastopila olimpijska prvakinja Gisinova, ki je bila po prvi vožnji 17., do konca tekme pa jo je ugnala lanska zmagovalka Brignonejeva, ki je na koncu slavila svojo osmo zmago v svetovnem pokalu.

Za konec je nastopila še Bucikova, ki je navkljub 34. mestu po veleslalomu imela možnost nastopiti v slalomu. Primorka se na progi ni najbolje znašla, z zaostankom 3,74 sekunde je bila 25.

Holdenerjeva je mali globus osvojila s prvim in četrtim mestom ter s skupnim zbirom 150 točk. Druga je bila Gisinova s 109 točkami, tretja Brignonejeva s 100. Bucikova, tretja na prvi kombinaciji sezone, je končala na petem mestu s 66 točkami, Ferkova pa z 42 točkami na 13. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.