Šport > Zimski športi
129 ogledov

Mali globus oddan, dve Slovenki do točk

Mikaela Shiffrin Epa
Alpske smučarke so se v Ofterschwangu merile v slalomu.

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka predzadnjega slaloma sezone za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Ofterschwangu. Druga je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,09), tretja Švedinja Frida Hansdotter (+0,72). Dve Slovenki sta osvojili točke. Ana Bucik je bila 22. (+3,71), Meta Hrovat 25. (+4,08).

Shiffrinova, ki je olimpijski slalom v Yongpyongu končala na nehvaležnem četrtem mestu, je osvojila svojo še 42. zmago v svetovnem pokalu, 31. slalomsko. Američanka, ki bo 13. marca dopolnila 23 let starosti, je dobila še šesti slalom v tej sezoni, skupno pa je to njena že enajsta zmaga od začetka sezone.

Shiffrinova si je že predčasno zagotovila tako veliki kristalni globus za zmago v seštevku sezone, drugega zaporednega, kot tudi mali kristalni globus za dobljeni slalomski seštevek. Gre za njenega že petega slalomskega.

Veronika Velez Zuzulova Ofterschwang Šport Šampionki sta se poslovili s posebno opravo

Po današnjem slalomu je tudi znano, da sta si še en slalomski nastop v tej sezoni svetovnega pokala zagotovili Ana Bucik in Maruša Ferk, ki bo v Aare odpotovala, kljub temu, da se danes ni uvrstila v finale. Bucikova v posebnem slalomskem seštevku zaseda 22. mesto, Ferkova pa je 25.

Veleslalom in slalom v Ofterschwangu sta bili zadnji ženski tekmi letošnje sezone pred finalom svetovnega pokala v Aareju, ki bo prihodnje leto prizorišče svetovnega prvenstva.

Thomas Dressen Smuk (M) Šport Najhitrejši Dressen, Feuz beži Svindalu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.