Nov škandal na Olimpijskih igrah! Imamo nov dopinški primer!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Drugi dopinški primer na Zimski olimpijskih igrah, pozitivna tudi Ukrajinka.
Oglej si celoten članek

Zimske olimpijske igre v Pekingu imajo svoj drugi dopinški primer. Mednarodna agencija za testiranje (Ita) je v sredo potrdila, da je bila na dopinškem testu pozitivna ukrajinska smučarska tekačica Valentina Kaminska.

Tekmovalka je bila o pozitivnem testu že obveščena, do razjasnitve primera pa je začasno suspendirana. Kot poročajo agencije, Kaminska med igrami v Pekingu ne sme ne nastopati ne trenirati.

34-letna Kaminska je ukrajinske barve branila že na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju in 2018 v Pyeongchangu. V Pekingu pa je bila na 10-kilometrski razdalji 79., v sprintu pa 70. Z ukrajinsko štafeto je osvojila 18. mesto.

Foto: Profimedia Valentina Kaminska

Tekmovalka se na odločitev Ite lahko pritoži in zahteva analizo vzorca B ter zasedanje Mednarodnega športnega razsodišča v Pekingu, ki bi po hitrem postopku odločalo o njenem začasnem suspenzu.

Podobno je bilo v primeru ruske umetnostne drsalke Kamile Valijeve, čeprav primera nista neposredno povezana, saj je bila Valijeva pozitivna že pred novim letom, a so bili rezultati testov razkriti šele med igrami v Pekingu.

Na igrah v Pekingu je bil tako prvi pozitiven dopinški test odvzet iranskemu smučarju Hoseinu Savehu Sheshakiju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:48 17. Februar 2022.

    Spet ena totalna svinjarija sistema testiranja, ... teste imajo za preverit v roku par dni, naj poskrbijo, da bo to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.