Šport > Zimski športi
35033 ogledov

Nov škandal na Olimpijskih igrah! Imamo nov dopinški primer!

Valentina Kaminska Profimedia
Drugi dopinški primer na Zimski olimpijskih igrah, pozitivna tudi Ukrajinka.

Zimske olimpijske igre v Pekingu imajo svoj drugi dopinški primer. Mednarodna agencija za testiranje (Ita) je v sredo potrdila, da je bila na dopinškem testu pozitivna ukrajinska smučarska tekačica Valentina Kaminska.

Tekmovalka je bila o pozitivnem testu že obveščena, do razjasnitve primera pa je začasno suspendirana. Kot poročajo agencije, Kaminska med igrami v Pekingu ne sme ne nastopati ne trenirati.

34-letna Kaminska je ukrajinske barve branila že na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju in 2018 v Pyeongchangu. V Pekingu pa je bila na 10-kilometrski razdalji 79., v sprintu pa 70. Z ukrajinsko štafeto je osvojila 18. mesto.

Valentina Kaminska | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekmovalka se na odločitev Ite lahko pritoži in zahteva analizo vzorca B ter zasedanje Mednarodnega športnega razsodišča v Pekingu, ki bi po hitrem postopku odločalo o njenem začasnem suspenzu.

Podobno je bilo v primeru ruske umetnostne drsalke Kamile Valijeve, čeprav primera nista neposredno povezana, saj je bila Valijeva pozitivna že pred novim letom, a so bili rezultati testov razkriti šele med igrami v Pekingu.

Na igrah v Pekingu je bil tako prvi pozitiven dopinški test odvzet iranskemu smučarju Hoseinu Savehu Sheshakiju.

Komentarjev 1
  • mph2 09:48 17.februar 2022.

    Spet ena totalna svinjarija sistema testiranja, ... teste imajo za preverit v roku par dni, naj poskrbijo, da bo to mogoče, bo pač dražje. Če ni v tem času, naj plačajo kazen laboratorij ali kdor hoče. ne pa tekmovalci.

Sorodne novice