"Michael je preživel, ker je tako želela Corinna, toda ..."

Foto: Epa Jean Todt ter Michael in Corinna Schumacher.
Foto: Epa Jean Todt ter Michael in Corinna Schumacher.
Corinna Schumacher je pomembno pripomogla k temu, da so njenega moža obdržali pri življenju, razkriva prvi mož Fie.
Oglej si celoten članek

Od smučarske nesreče Michaela Schumacherja, ki se je poškodoval konec leta 2013 med vijuganjem po neoznačeni progi v Meribelu, je minilo že skoraj osem let, javnost pa še vedno ni seznanjena s potekom okrevanja športne legende.

Družina, ki skrbno varuje Michaelovo zasebnost in ne razkriva nobenih podrobnosti v zvezi z aktualnimi postopki zdravljenja, še vedno upa, da se bo stanje sedemkratnega svetovnega prvaka sčasoma še izboljšalo.

Edini vir informacij o nemškem dirkaču je nekdanji šef pri Ferrariju Jean Todt, aktualni predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ki Schumacherja obišče dvakrat mesečno in je v zelo dobrih odnosih z Nemčevo ženo Corinno, matriarhinjo družine, ki je s svojim trudom in požrtvovalnostjo močno pripomogla k temu, da je Michael danes še vedno med nami.

"Od Michaelove nesreče 29. decembra 2013 sem s Corinno preživel veliko časa. Je izjemna ženska, ki je morala prevzeti vajeti v družini. Tega ni pričakovala, a ni imela izbire. Zgodilo se je nenadoma," je v intervjuju za Bild povedal Todt.

Tesen zaupnik družine je znova namignil, da se je Schumijevo stanje v zadnjih letih izboljšalo, zato se nadeja, da se bo trend nadaljeval tudi v prihodnje. "Zahvaljujoč delu zdravnikov in ob pomoči Corinne, ki je želela, da Michael preživi, je tudi preživel, toda z resnimi posledicami. Trenutno se še vedno borijo s temi posledicami. Vsi upamo, da se bodo stvari počasi, a zanesljivo izboljšale," je dejal Francoz.

Foto: EPA jean todt FIA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:48 11. Avgust 2021.

    Če lahko temu sploh rečeš življenje.

  • 13:46 11. Avgust 2021.

    Ne razumem zakaj to tako skrivajo? pač, človek je imel hudo nesrečo in prav bi bilo, da se njegovim oboževalcem …

  • 10:21 11. Avgust 2021.

    Najpomembnejše obdobje za okrevanje po možganskih poškodbah je prvih 6 mesecev. Glede na to, kako pred javnostjo skrivajo vse informacije, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.