Šport > Moto športi
73388 ogledov

"Michael je preživel, ker je tako želela Corinna, toda ..."

Epa Jean Todt ter Michael in Corinna Schumacher.
Corinna Schumacher je pomembno pripomogla k temu, da so njenega moža obdržali pri življenju, razkriva prvi mož Fie.

Od smučarske nesreče Michaela Schumacherja, ki se je poškodoval konec leta 2013 med vijuganjem po neoznačeni progi v Meribelu, je minilo že skoraj osem let, javnost pa še vedno ni seznanjena s potekom okrevanja športne legende.

Družina, ki skrbno varuje Michaelovo zasebnost in ne razkriva nobenih podrobnosti v zvezi z aktualnimi postopki zdravljenja, še vedno upa, da se bo stanje sedemkratnega svetovnega prvaka sčasoma še izboljšalo.

Edini vir informacij o nemškem dirkaču je nekdanji šef pri Ferrariju Jean Todt, aktualni predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ki Schumacherja obišče dvakrat mesečno in je v zelo dobrih odnosih z Nemčevo ženo Corinno, matriarhinjo družine, ki je s svojim trudom in požrtvovalnostjo močno pripomogla k temu, da je Michael danes še vedno med nami.

"Od Michaelove nesreče 29. decembra 2013 sem s Corinno preživel veliko časa. Je izjemna ženska, ki je morala prevzeti vajeti v družini. Tega ni pričakovala, a ni imela izbire. Zgodilo se je nenadoma," je v intervjuju za Bild povedal Todt.

Tesen zaupnik družine je znova namignil, da se je Schumijevo stanje v zadnjih letih izboljšalo, zato se nadeja, da se bo trend nadaljeval tudi v prihodnje. "Zahvaljujoč delu zdravnikov in ob pomoči Corinne, ki je želela, da Michael preživi, je tudi preživel, toda z resnimi posledicami. Trenutno se še vedno borijo s temi posledicami. Vsi upamo, da se bodo stvari počasi, a zanesljivo izboljšale," je dejal Francoz.

jean todt FIA | Avtor: EPA EPA

 
Komentarjev 6
 • vzev 17:48 11.avgust 2021.

  Če lahko temu sploh rečeš življenje.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 13:46 11.avgust 2021.

  Ne razumem zakaj to tako skrivajo? pač, človek je imel hudo nesrečo in prav bi bilo, da se njegovim oboževalcem pove v kakšnem stanju je, ko je bil na vrhu slave jim je pa godila vsa pozornost navijačev. In če ...prikaži več človek po osmih letih ni h sebi prišel, kaj a se bo en dan kar čudež zgodil?

 • Majazmaja 10:21 11.avgust 2021.

  Najpomembnejše obdobje za okrevanje po možganskih poškodbah je prvih 6 mesecev. Glede na to, kako pred javnostjo skrivajo vse informacije, je z njim izjemno slabo in vegetira - ne govori, vprašanje, koliko vidi in sliši, hrani se po cevki, ne ...prikaži več kontrolira izločanja, negovalci ga obračajo in skrbijo, da ne pride do preležanin, izgubil je mišično maso itd. Je to življenje?