Šport > Moto športi
2807 ogledov

Schumacherju prekipeva, družina mu stoji ob strani

mick schumacher Epa
Rivalstvo Micka Schumacherja in Nikite Mazepina prerašča v resen konflikt.

Po dveh incidentih v samo 14 sneh postaja vzdušje v ekipi Haas F1 Team vse bolj napeto. Mick Schumacher je bil po dirki za VN Francije znova kritičen do moštvenega kolega Nikite Mazepina, ki s svojeglavim početjem in nevarnimi podvigi na stezi ogroža harmonijo v moštvu.

Ruski dirkač je bil odgovoren že za skorajšnjo trčenje na dirki za VN Azerbajdžana, za nov sporen manever pa je poskrbel le dva tedna kasneje v Franciji, kjer je z agresivnim poskusom prehitevanja Schumacherja izrinil s steze.

"Ni treba, da se to dogaja. Mislim, da se bom moral znova pogovoriti z ekipo. Če ne bo šlo drugače, bo pač tako. Mi bomo še naprej sledili našim ciljem. On bo očitno sledil svojim," je v pogovoru za nemško različico Sky Sportsa dejal Schumacher. 

ralf schumacher | Avtor: Epa Epa
"Vsak si lahko stvari razlaga po svoje, vendar menim, da ni potrebe po takšnih manevrih. Mazepin je bil glede tega tudi precej zgovoren v medijih. To je pač njegov stil. Morda se v tem pogledu ne ujameva najbolje. Očitno se bom moral tudi jaz začeti komolčati," je dejal sin sedemkratnega svetovnega prvaka.

V bran mu je stopil tudi njegov stric in nekdanji dirkač F1 Ralf Schumacher: "Prepričan sem, da fanta ne bosta počitnikovala skupaj. Nikita ne obvladuje položaja. V zavoje vstopa prehitro in ne pušča nobenega prostora. Končalo se je brez posledic, ker Mick zna gledati v ogledalo, sicer bi oba odstopila. Šef ekipe bo na neki točki moral povzdigniti glas, tudi če je Mazepinov oče odštel mastne denarce."

Komentarjev 1
  • lada 15:01 23.junij 2021.

    zakaj ne zbrišete to komunistićko, nategunsko sranje !

Sorodne novice