Nov grd padec: Scheiber polomljen

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Smukači in smukačice so v Sestrieru in Chamonixu. Našim je šlo v četrtek na treningu zelo dobro (Tina Maze je bila druga). Zgodil pa se je nov grd padec: Mario Scheiber je utrpel več zlomov.
Oglej si celoten članek

Tina se prebuja
Tino Maze
je na prvem treningu smuka v Sestrieru prehitela le Švedinja Anja Paerson, ki je bila hitrejša za sekundo in pet stotink. Tretji čas je z zaostankom sekunde in 28 stotink zabeležila vodilna v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala Američanka Lindsey Vonn. Mazejeva bo v Sestrieru, kjer bo smuk v soboto, v nedeljo pa kombinacija, edina slovenska predstavnica.

Andreja blizu
Avstrijec Klaus Kröll pa je bil najhitrejši na prvem treningu smuka v Chamonixu. Zmagovalec smukaške preizkušnje v Wengnu je za štiri stotinke sekunde premagal rojaka Georga Streitbergerja, 10 stotink sekunde je na tretjem mestu zaostal Italijan Christof Innerhofer. Andrej Šporn in Andrej Jerman sta dosegla 14. (+1,35) oziroma 17. čas (+1,43). Gašper Markič je bil 22. (+1,77), Andrej Križaj pa 32. (+2,39). Smuk bo na sporedu v soboto.

Še en grd padec
Le teden dni po hudem padcu avstrijskega alpskega smučarja Hansa Gruggerja na smukaškem treningu v Kitzbühlu je na treningu smuka v Chamonixu padel njegov reprezentančni kolega Mario Scheiber. Po padcu je za trenutek izgubil zavest, zato so ga s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico (poglejte v galeriji), kjer so preiskave pokazale, da nima hujših poškodb. Moštveni zdravnik avstrijske reprezentance Martin Gruber je sporočil: "Pregled z računalniško tomografijo je pokazal, da Mario ni utrpel poškodb glave in hrbtenice. Dobra novica je, da ni bilo zaznati nobenih krvavitev v možganih, prav tako nima poškodb glave, lobanje ter nobenih zlomov okončin, tudi njegova hrbtenica je, kot kaže, po padcu ostala v dobrem stanju. Njegovo stanje je stabilno, lahko se pogovarja."

Kot kaže, pa je Scheiber v padcu – na progi je izgubil nadzor nad smučmi ter se zaletel v zaščitno mrežo – le staknil poškodbe: zlomil si je desno ključnico, hud udarec je dobil v predel nosu, kjer ima zlomljeno kost. 17-letni smučar velja za enega boljših smukačev v svoji generaciji, saj je v svetovnem pokalu že 13-krat stal na odru za zmagovalce; nazadnje je bil drugi na smuku v Lake Louisu, zmage pa še nima.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.