Šport
31 ogledov

Nov grd padec: Scheiber polomljen

1/6
Žurnal24 main
Smukači in smukačice so v Sestrieru in Chamonixu. Našim je šlo v četrtek na treningu zelo dobro (Tina Maze je bila druga). Zgodil pa se je nov grd padec: Mario Scheiber je utrpel več zlomov.

Tina se prebuja
Tino Maze
je na prvem treningu smuka v Sestrieru prehitela le Švedinja Anja Paerson, ki je bila hitrejša za sekundo in pet stotink. Tretji čas je z zaostankom sekunde in 28 stotink zabeležila vodilna v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala Američanka Lindsey Vonn. Mazejeva bo v Sestrieru, kjer bo smuk v soboto, v nedeljo pa kombinacija, edina slovenska predstavnica.

Andreja blizu
Avstrijec Klaus Kröll pa je bil najhitrejši na prvem treningu smuka v Chamonixu. Zmagovalec smukaške preizkušnje v Wengnu je za štiri stotinke sekunde premagal rojaka Georga Streitbergerja, 10 stotink sekunde je na tretjem mestu zaostal Italijan Christof Innerhofer. Andrej Šporn in Andrej Jerman sta dosegla 14. (+1,35) oziroma 17. čas (+1,43). Gašper Markič je bil 22. (+1,77), Andrej Križaj pa 32. (+2,39). Smuk bo na sporedu v soboto.

Še en grd padec
Le teden dni po hudem padcu avstrijskega alpskega smučarja Hansa Gruggerja na smukaškem treningu v Kitzbühlu je na treningu smuka v Chamonixu padel njegov reprezentančni kolega Mario Scheiber. Po padcu je za trenutek izgubil zavest, zato so ga s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico (poglejte v galeriji), kjer so preiskave pokazale, da nima hujših poškodb. Moštveni zdravnik avstrijske reprezentance Martin Gruber je sporočil: "Pregled z računalniško tomografijo je pokazal, da Mario ni utrpel poškodb glave in hrbtenice. Dobra novica je, da ni bilo zaznati nobenih krvavitev v možganih, prav tako nima poškodb glave, lobanje ter nobenih zlomov okončin, tudi njegova hrbtenica je, kot kaže, po padcu ostala v dobrem stanju. Njegovo stanje je stabilno, lahko se pogovarja."

Kot kaže, pa je Scheiber v padcu – na progi je izgubil nadzor nad smučmi ter se zaletel v zaščitno mrežo – le staknil poškodbe: zlomil si je desno ključnico, hud udarec je dobil v predel nosu, kjer ima zlomljeno kost. 17-letni smučar velja za enega boljših smukačev v svoji generaciji, saj je v svetovnem pokalu že 13-krat stal na odru za zmagovalce; nazadnje je bil drugi na smuku v Lake Louisu, zmage pa še nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.