Nov mejnik za Jagra: še 199 golov za Gretzkyjem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V noči na sredo je bilo na sporedu 11 tekem, Anže Kopitar je tokrat z Los Angeles Kings počival.
Oglej si celoten članek

Drugouvrščeno moštvo lige Chicago Blackhawks je moralo doma po podaljšku priznati premoč Colorado Avalanche z 2:3. Tekmo je odločil Tyson Barrie, ki je zadel po štirih minutah dodatnega dela. Barrie je najprej zadel za 1:0 v prvi tretjini, nato pa z igralcem več zapečatil usodo Chicaga v podaljšku. Colorado je tako zmagal na drugi tekmi zapored in čeprav je na tekmi že vodil z 2:0, jo je na koncu reševal v dodatnem delu.

"Za nas je to velikanska zmaga. Še naprej se želimo vzpenjati po lestvici. Imeli smo tudi nekaj sreče, sploh z igralcem več v podaljšku, in uspelo nam je osvojiti dve točki. Če si lahko na tekmi boljši od prvakov, je to odlično za našo ekipo," je po tekmi dejal Barrie.

Jagr presegel Messierja

Nov mejnik v karieri pa je sinoči vknjižil tudi zvezdnik lige Jaromir Jagr, ki je prehitel še eno legendo tega športa. Njegovi New Jersey Devils so gostovali pri Montreal Canadiens in zmagali s 4:1. Jagr je zadel v 18. minuti za izenačenje na 1:1 in se tako še štirinajstič v tej sezoni vpisal med strelce. Enainštiridesetletni Jagr je s tem zabeležil že 695. gol kariere NHL, s čimer je Čeh na večni lestvici prehitel sedemkratnega zmagovalca Stanleyjevega pokala Marka Messierja (694) in se povzpel na sedmo mesto. V statistiki vodi sloviti Wayne Gretzky z 894 goli.

Anže Kopitar bo spet na ledu v noči na petek, ko bo Los Angeles gostoval pri St. Louisu.

Liga NHL:

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 3:4
Washington Capitals : San Jose Sharks 1:2**
Montreal Canadiens : New Jersey Devils 1:4
Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 2:3*
Nashville Predators : Calgary Flames 4:2
Dallas Stars : Edmonton Oilers 5:2
New York Rangers : Tampa Bay Lightning 1:2
Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 3:4
Florida Panthers : New York Islanders 4:2
St. Louis Blues : Phoenix Coyotes 2:1
Minnesota Wild : Ottawa Senators 0:3

* - po podaljških
**
- po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.