Šport
28 ogledov

Nov mejnik za Jagra: še 199 golov za Gretzkyjem

Raphael Diaz Jaromir Jagr Montreal Canadiens New Jersey Devils Reuters
V noči na sredo je bilo na sporedu 11 tekem, Anže Kopitar je tokrat z Los Angeles Kings počival.

Drugouvrščeno moštvo lige Chicago Blackhawks je moralo doma po podaljšku priznati premoč Colorado Avalanche z 2:3. Tekmo je odločil Tyson Barrie, ki je zadel po štirih minutah dodatnega dela. Barrie je najprej zadel za 1:0 v prvi tretjini, nato pa z igralcem več zapečatil usodo Chicaga v podaljšku. Colorado je tako zmagal na drugi tekmi zapored in čeprav je na tekmi že vodil z 2:0, jo je na koncu reševal v dodatnem delu.

"Za nas je to velikanska zmaga. Še naprej se želimo vzpenjati po lestvici. Imeli smo tudi nekaj sreče, sploh z igralcem več v podaljšku, in uspelo nam je osvojiti dve točki. Če si lahko na tekmi boljši od prvakov, je to odlično za našo ekipo," je po tekmi dejal Barrie.

Jagr presegel Messierja

Nov mejnik v karieri pa je sinoči vknjižil tudi zvezdnik lige Jaromir Jagr, ki je prehitel še eno legendo tega športa. Njegovi New Jersey Devils so gostovali pri Montreal Canadiens in zmagali s 4:1. Jagr je zadel v 18. minuti za izenačenje na 1:1 in se tako še štirinajstič v tej sezoni vpisal med strelce. Enainštiridesetletni Jagr je s tem zabeležil že 695. gol kariere NHL, s čimer je Čeh na večni lestvici prehitel sedemkratnega zmagovalca Stanleyjevega pokala Marka Messierja (694) in se povzpel na sedmo mesto. V statistiki vodi sloviti Wayne Gretzky z 894 goli.

Anže Kopitar bo spet na ledu v noči na petek, ko bo Los Angeles gostoval pri St. Louisu.

Liga NHL:

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 3:4
Washington Capitals : San Jose Sharks 1:2**
Montreal Canadiens : New Jersey Devils 1:4
Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 2:3*
Nashville Predators : Calgary Flames 4:2
Dallas Stars : Edmonton Oilers 5:2
New York Rangers : Tampa Bay Lightning 1:2
Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 3:4
Florida Panthers : New York Islanders 4:2
St. Louis Blues : Phoenix Coyotes 2:1
Minnesota Wild : Ottawa Senators 0:3

* - po podaljških
**
- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.