Šport
14 ogledov

Kopitar podal za častni zadetek

Tekma med LA Kings in San Jose Sharks. Reuters
Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma izgubila z igralci Detroit Red Wings z 1:3.

Za gostitelje je slovenski reprezentant Anže Kopitar v 22 minutah in pol sprožil tri strele in vknjižil točko s podajo za vodilni zadetek po 14 minutah in 10 sekundah, ko je bilo po golu Drewa Doughtyja 1:0 za domače.

V nadaljevanju so hokejisti Detroita povsem preobrnili potek srečanja in s tremi zaporednimi zadetki zmagali. Junaka srečanja v Staples Centru sta bila Slovak Tomaš Tatar, ki je dosegel gol in podajo v tednu, ko je preminil njegov oče, ter vratar Jimmy Howard. Slednji je dobesedno zaklenil vrata gostov in s 44 obrambami povsem zasenčil Jonathana Quicka v dvoboju dveh od treh vratarjev ZDA, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Sočiju. Quick je zbral 23 obramb.

Kralji v hudem boju za končnico

V ekipi Detroita so manjkali napadalci Daniel Alfredsson, Pavel Dacjuk, Johan Franzen in Darren Helm. Kralji kljub temu, da so sprožili veliko strelov na gol, niso uspeli zmagati. Trener Darryl Sutter je po tekmi kritiziral obrambne igralce, ker se premalo vključujejo v napad. Njegove besede podkrepljuje podatek, da je izmed članov obrambne vrste le Alec Martinez od 11. decembra lani zadel vrata tekmecev. Tedaj je bil uspešen Doughty, ki je na tokratni tekmi zadel ob dveh igralcih več na ledu.

Los Angeles je sedaj osmi v ligi (59 točk) in šesti na zahodnem delu. Skupno vodi ekipa Anaheim Ducks, ki je na gostovanju s 5:3 premagala Phoenix Coyotes in ima 73 točk, drugi so Pittsburgh Penguins, ki so v Calgaryju premagali ekipo Flames z 2:1 (68 točk), tretje pa je prav tako z 68 točkami moštvo Chicago Blackhawks. Chicago je v Montrealu po podaljšku z 2:1 ugnal Canadiens.

Jagr presegel Lemieuxa

Igralci New Jersey Devils so po podaljšku odpravili Florido Panthers z 2:1. V dodatnem delu igre je češki veteran Jaromir Jagr, ki bo naslednji mesec napolnil 42 let, podal Mareku Zidlickiju, ki je odločil vsega 2,1 sekundo pred koncem podaljška. Jagr je prehitel Maria Lemieuxa na sedmem mestu večne lestvice NHL po številu točk; Jagr ima sedaj 1724 točk, Lemieux pa eno manj.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Detroit Red Wings 1:3
Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 3:6
Montreal Canadiens : Chicago Blackhawks 2:1*
Nashville Predators : Ottawa Senators 1:2**
New Jersey Devils : Florida Panthers 2:1*
Winnipeg Jets : Columbus Blue Jackets 3:6
Phoenix Coyotes : Anaheim Ducks 3:5
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 2:4
Calgary Flames : Pittsburgh Penguins 1:2
San Jose Sharks : Boston Bruins 0:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.