Šport
20 ogledov

Quick nazaj z zmago: Kings bližje San Joseju

Carter Los Angeles Kings Vancouver Canucks liga NHL Luongo Reuters
Konec je za letošnjo sezono rekordnega niza porazov Los Angeles Kings, ki so z dvema goloma Jeffa Carterja v domači dvorani odpravili Vancouver Canucks (3:1).

Krilo Jeff Carter je zabil dvakrat, vratar Jonathan Quick, član ameriške reprezentance, ki se bo februarja pomerila s Slovenijo Anžeta Kopitarja, pa je na svoji tekmi povratka po poškodbi ubranil 27 strelov za težko pričakovano zmago nad Vancouver Canucks, s katero so Kralji prekinili za letošnjo sezono rekordni niz petih porazov.

LA je tako z zmago začel še en niz – niz petih zaporednih tekem v Staples Centru – in, kar je najbolj pomembno, z izkupičkom 26-13-4 malce pridobil v lovu za divizijskimi rivali San Jose Sharks.

Povratek Quicka uspešnejši od Luongovega

Kopitar je prispeval podajo za zadnji gol večera, ki je zaključil izjemen povratek domačih. Slednji so zaostajali vse od prve tretjine, ko je edini gol na tekmi zabil Ryan Kesler, nato pa sta v 12 minutah zadnje tretjine zadela Carter in Dustin Brown. Vratarja Roberta Luonga pri Vancouvru, ki je kljub 46 obrambam s klubom utrpel tretji zaporedni poraz, pri zaključnem zadetku Browna ni bilo več v golu.

Njegov kolega na drugi strani, ameriški reprezentant Quick, je branil prvič po poškodbi dimelj in spet "delal špage" in ostale gimnastične vložke ter po 24 tekmah odsotnosti ubranil 27 strelov. Tudi Luongo se je vrnil po treh tekmah premora, toda sam ni zmogel ustaviti naleta domačih.

"Ekipa je odlično igrala in lepo ščitila gol. Nekajkrat sem sicer moral posredovati, a so fantje odlično branili. Borili smo se in zmagali, lahko smo zadovoljni," je bil po zmagi kljub svojim odličnim obrambam skromen Quick.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 3:1
Kopitar (Kings) je podal za gol.

Boston Bruins : Winnipeg Jets 4:1
Buffalo Sabres : New Jersey Devils 2:1
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 3:4*
New York Islanders : Carolina Hurricanes 2:3
Dallas Stars : Detroit Red Wings 1:5
Phoenix Coyotes : Philadelphia Flyers 3:5
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 4:3
Toronto Maple Leafs : New York Rangers 1:7
Florida Panthers : Nashville Predators 5:4**
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 6:2
Minnesota Wild : Washington Capitals 5:3
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.