Nov padec Maruše, Jerry na kraj zmage

Foto: Žurnal24 Takole je bilo v Bormiu pred enim letom. Lahko Jerry ponovi uspeh? (Foto: Reuter
Andrej Jerman je na kraju lanske smukaške zmage - na progi Stelvio v Bormiu. Na treningu je bil 14. Medtem se nadaljujejo padci Maruše Ferk. Tokrat je nerodno padla na treningu slaloma.
Oglej si celoten članek
Semmering smučarke gosti od leta 1995. Večerne tekme v živo spremlja 10 tisoč navijačev. Lani tekem ni bilo, predlani sta bili najboljši Katrhin Zettel (veleslalom) in Maria Riesch (slalom).

Po kratkem božičnem premoru se sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju nadaljuje. Dekleta so na Semmeringu, kjer bosta v torek in sredo veleslalom in slalom, fante pa v torek in sredo čaka smuk v Bormiu. Preizkušnja na progi Stelvio je ena najtežjih v sezoni. Italijanom domača proga ni prinesla veliko uspeha, avstrijski smučarji pa so na njej najpogosteje kraljevali (11 zmag na zadnjih 20 smukih). A pred letom je dni je tako Avstrijce kot Italijane za sabo pustil Andrej Jerman.

Na treningu Jerry 14.
Italijan Christof Innerhofer je bil najhitrejši na ponedeljkovem prvem treningu smuka (2:01,64). Drugi je bil Avstrijec Michael Walchhofer (+0,75), tretji pa njegov rojak Klaus Kröll (+0,97). Najboljši Slovenec Jerman je delil 14. mesto (+3,21). Na 32. mestu je končal Andrej Šporn (+5,32), na 35. Andrej Križaj (+5,53), na 40. Gašper Markič (+5,84), Rok Perko ni prišel do cilja.

Padla na slalomu
Maruša Ferk je padla na desni bok na treningu slaloma v avstrijskem Innerkremsu. Začutila je močno bolečino in na nogo ni mogla stopiti, zato so jo odpeljali v klinični center v Ljubljani. Na pregledu so ugotovili, da so kosti cele in da nobena ni počena. Udarec je bil vseeno tako močan, da bo Ferkova dan ali dva ostala v bolnišnici in opravljala trening pod nadzorom fizioterapevtov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.