Šport
24 ogledov

Nov padec Maruše, Jerry na kraj zmage

Takole je bilo v Bormiu pred enim letom. Lahko Jerry ponovi uspeh? (Foto: Reuter Žurnal24 main
Andrej Jerman je na kraju lanske smukaške zmage - na progi Stelvio v Bormiu. Na treningu je bil 14. Medtem se nadaljujejo padci Maruše Ferk. Tokrat je nerodno padla na treningu slaloma.
Semmering smučarke gosti od leta 1995. Večerne tekme v živo spremlja 10 tisoč navijačev. Lani tekem ni bilo, predlani sta bili najboljši Katrhin Zettel (veleslalom) in Maria Riesch (slalom).

Po kratkem božičnem premoru se sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju nadaljuje. Dekleta so na Semmeringu, kjer bosta v torek in sredo veleslalom in slalom, fante pa v torek in sredo čaka smuk v Bormiu. Preizkušnja na progi Stelvio je ena najtežjih v sezoni. Italijanom domača proga ni prinesla veliko uspeha, avstrijski smučarji pa so na njej najpogosteje kraljevali (11 zmag na zadnjih 20 smukih). A pred letom je dni je tako Avstrijce kot Italijane za sabo pustil Andrej Jerman.

Na treningu Jerry 14.
Italijan Christof Innerhofer je bil najhitrejši na ponedeljkovem prvem treningu smuka (2:01,64). Drugi je bil Avstrijec Michael Walchhofer (+0,75), tretji pa njegov rojak Klaus Kröll (+0,97). Najboljši Slovenec Jerman je delil 14. mesto (+3,21). Na 32. mestu je končal Andrej Šporn (+5,32), na 35. Andrej Križaj (+5,53), na 40. Gašper Markič (+5,84), Rok Perko ni prišel do cilja.

Padla na slalomu
Maruša Ferk je padla na desni bok na treningu slaloma v avstrijskem Innerkremsu. Začutila je močno bolečino in na nogo ni mogla stopiti, zato so jo odpeljali v klinični center v Ljubljani. Na pregledu so ugotovili, da so kosti cele in da nobena ni počena. Udarec je bil vseeno tako močan, da bo Ferkova dan ali dva ostala v bolnišnici in opravljala trening pod nadzorom fizioterapevtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.