Nov poraz odbojkarjev na EP

Foto: Žurnal24 Gregor Hribar je z žrebom skupin na EP zadovoljen.
Slovenska odbojkarska reprezentanca tudi po drugem kolu evropskega prvenstva v Turčiji ostaja brez tako željene premierne zmage na kakšnem EP. Tokrat so bili z 0:3 boljši Slovaki.
Oglej si celoten članek

Po prepričljivem porazu proti branilcem naslova Španiji v prvem in novem  neuspehu proti Slovakom v drugem kolu, je odbojkarska reprezentanca Slovenije pred žalostnim koncem letošnjega EP v Turčiji. Tudi Slovaki so bili boljši s 3:0 (20, 21, 28) v nizih, poraz pa je pokvarila še presenetljiva zmaga Grčije nad Španci (3:0). Tako imajo slovenski odbojkarji zelo malo možnosti za napredovanje, kljub temu, da naprej vodijo prva tri mesta v skupini. Jutri bodo prosti, v nedeljo pa jih čaka še tekma z Grki.

Slovenski odbojkarji srečanja niso najbolje začeli in hitro zaostali (8:4), do konca prvega niza pa so se lahko približali le na dve točki zaostanka. Nadaljevanje kljub hitremu vodstvu z 2:0 ni prineslo večjih sprememb. Veliko je bilo napak in nezbranosti, nato pa je glavni sodnik Jovanović pri 22:19 podajalcu Tomislavu Šmucu namesto točke nekoliko sumljivo dosodil še dotik mreže in tako je našim iz rok izpolzela tudi zmaga v drugem nizu. Tretji niz je bil najbolj izenačen, Slovenci so bili že na pragu zmage, a se je Vidič pri 24:23 dotaknil mreže in sledila je kazen. Čeprav so slovenski odbojkarji uspeli ubraniti štiri zaključne žoge Slovakov, jim pete ni uspelo. Priboril jo je Nemec, z izjemnim začetnim udarcem pa jo je izkoristil Sopko, tako da so Slovaki niz dobili s 30:28.

Izjave po tekmi:

Gregor Hribar, selektor slovenske reprezentance: "Začeli smo v drugačni postavi kot proti Špancem, vendar še vedno je bilo v naši igri preveč napak. Slovaki so bili močni, mi pa bi morali biti bolj agresivni s servisom, kar nam je uspelo le v tretjem setu, a vseeno smo naredili preveč napak. Po drugem nizu sem naredil nekaj menjav, a še vedno nismo našli naše udarne šesterke. Preveč sem menjal pri iskanju te udarne šesterke, mogoče sem celo prepozno v igro poslal Urnauta. Izgubili smo že skoraj vse možnosti za napredovanje, toda tudi proti Grkom se bomo trudili."

Emanuele Zanini, selektor slovaške reprezentance: "Zadovoljen sem z zmago, ne pa toliko z igro, ki smo jo prikazali. Upam in vem, da lahko igramo bolje. Vesel sem zaradi tretjega seta, ker menim, da je potrebno, da ekipa povečuje samozavest z doseganjem takih točk kot smo jih dosegli v zaključku tekme. Ko vodiš, je lahko dosegati točke, ko pa se tekma lomi, pa je zelo pomembna samozavest ekipe."


EP v odbojki, Izmir, 2. kolo:
Slovenija : Slovaška 0:3 (20:25, 21:25, 28:30)

Slovenija: Flajs 2, Pajenk 5, Čebron, Vidič 4, Šket 15, Gasparini, Pleško 8, Urnaut 4, Vinčič, Škorc, Šmuc 1, Čuturić 8
Slovaška: Bencz, Masny 2, Kohut 14, Pipa, Kubš, Piovarči, Sopko 19, Ogurčak 6, Nemec 14, Kmet 4, Zatko, Diviš

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.