Šport
15 ogledov

Nov poraz odbojkarjev na EP

Gregor Hribar je z žrebom skupin na EP zadovoljen. Žurnal24 main
Slovenska odbojkarska reprezentanca tudi po drugem kolu evropskega prvenstva v Turčiji ostaja brez tako željene premierne zmage na kakšnem EP. Tokrat so bili z 0:3 boljši Slovaki.

Po prepričljivem porazu proti branilcem naslova Španiji v prvem in novem  neuspehu proti Slovakom v drugem kolu, je odbojkarska reprezentanca Slovenije pred žalostnim koncem letošnjega EP v Turčiji. Tudi Slovaki so bili boljši s 3:0 (20, 21, 28) v nizih, poraz pa je pokvarila še presenetljiva zmaga Grčije nad Španci (3:0). Tako imajo slovenski odbojkarji zelo malo možnosti za napredovanje, kljub temu, da naprej vodijo prva tri mesta v skupini. Jutri bodo prosti, v nedeljo pa jih čaka še tekma z Grki.

Slovenski odbojkarji srečanja niso najbolje začeli in hitro zaostali (8:4), do konca prvega niza pa so se lahko približali le na dve točki zaostanka. Nadaljevanje kljub hitremu vodstvu z 2:0 ni prineslo večjih sprememb. Veliko je bilo napak in nezbranosti, nato pa je glavni sodnik Jovanović pri 22:19 podajalcu Tomislavu Šmucu namesto točke nekoliko sumljivo dosodil še dotik mreže in tako je našim iz rok izpolzela tudi zmaga v drugem nizu. Tretji niz je bil najbolj izenačen, Slovenci so bili že na pragu zmage, a se je Vidič pri 24:23 dotaknil mreže in sledila je kazen. Čeprav so slovenski odbojkarji uspeli ubraniti štiri zaključne žoge Slovakov, jim pete ni uspelo. Priboril jo je Nemec, z izjemnim začetnim udarcem pa jo je izkoristil Sopko, tako da so Slovaki niz dobili s 30:28.

Izjave po tekmi:

Gregor Hribar, selektor slovenske reprezentance: "Začeli smo v drugačni postavi kot proti Špancem, vendar še vedno je bilo v naši igri preveč napak. Slovaki so bili močni, mi pa bi morali biti bolj agresivni s servisom, kar nam je uspelo le v tretjem setu, a vseeno smo naredili preveč napak. Po drugem nizu sem naredil nekaj menjav, a še vedno nismo našli naše udarne šesterke. Preveč sem menjal pri iskanju te udarne šesterke, mogoče sem celo prepozno v igro poslal Urnauta. Izgubili smo že skoraj vse možnosti za napredovanje, toda tudi proti Grkom se bomo trudili."

Emanuele Zanini, selektor slovaške reprezentance: "Zadovoljen sem z zmago, ne pa toliko z igro, ki smo jo prikazali. Upam in vem, da lahko igramo bolje. Vesel sem zaradi tretjega seta, ker menim, da je potrebno, da ekipa povečuje samozavest z doseganjem takih točk kot smo jih dosegli v zaključku tekme. Ko vodiš, je lahko dosegati točke, ko pa se tekma lomi, pa je zelo pomembna samozavest ekipe."


EP v odbojki, Izmir, 2. kolo:
Slovenija : Slovaška 0:3 (20:25, 21:25, 28:30)

Slovenija: Flajs 2, Pajenk 5, Čebron, Vidič 4, Šket 15, Gasparini, Pleško 8, Urnaut 4, Vinčič, Škorc, Šmuc 1, Čuturić 8
Slovaška: Bencz, Masny 2, Kohut 14, Pipa, Kubš, Piovarči, Sopko 19, Ogurčak 6, Nemec 14, Kmet 4, Zatko, Diviš

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.