Nov škandal v Pekingu, imamo novo dopingirano tekmovalko!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oglej si celoten članek

Zimske olimpijske igre v Pekingu imajo tretji primer dopinga. Po podatkih Mednarodne agencije za dopinške teste (Ita) so pozitiven test na prepovedane snovi potrdili pri ukrajinski voznici boba Lidiji Hunko.

Foto: Profimedia Lidija Hunko

Osemindvajsetletnica je na ponedeljkovem tekmovanju v bobu enosedu zasedla 20. in s tem zadnje mesto. Po navedbah Ite so vzorec vzeli med tekmovanjem v Yanqingu, rezultate analize pa so dobili danes. Športnico so o tem že obvestili in jo začasno suspendirali.

Hunkova se na odločitev Ite lahko pritoži in zahteva analizo vzorca B ter zasedanje Mednarodnega športnega razsodišča v Pekingu.

Foto: Profimedia Lidija Hunko

Pred tem so med udeleženci iger na Kitajskem pozitiven test odvzeli tudi ukrajinski smučarski tekačici Valentini Kaminski in iranskemu smučarju Hoseinu Savehu Sheshakiju.

Največ pozornosti pa je v Pekingu deležna ruska umetnostna drsalka Kamila Valijeva, ki je bila že decembra lani pozitivna na neko prepovedano snov v zdravilih za srce, vendar se je za to izvedelo šele v času olimpijskih iger na Kitajskem. V četrtek je na tekmovanju v posamični ženski konkurenci zasedla četrto mesto.

Olimpijska prvakinja Cas odločil: to je začasen epilog največjega škandala na OI Začasno suspendirana Nov škandal na Olimpijskih igrah! Imamo nov dopinški primer!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.