Nov visok poraz slovenskih tenisačic

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je po porazu proti Nizozemski (0:3) visoko klonila tudi proti Bolgarija (0:3). Varovanke Tine Pisnik so si z zmago na Luksemburgom sicer že zagotovile obstanek v prvi evroafriški skupini.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj tretjega kroga 1. evroafriške skupine pokala Fed v izraelskem Eilatu; Bolgarija je zmagala s 3:0. Tjaša Šrimpf je predala dvoboj Cvetani Pironkovi po zaostanku v prvem nizu z 0:1. V prvi partiji je Tino Rupert ugnala Dia Evtimova s 6:1 in 6:0, klonila pa je tudi slovenska dvojica. Jelica Kostova/Izabela Šinikova sta v paru premagali Andrejo Klepač in Rupertovo s 6:2 in 6:3.

Oslabljena Slovenija je v prvem krogu premagala Luksemburg z 2:1 in si izborila obstanek v skupini, ter v drugem krogu izgubila z Nizozemsko z 0:3.

"Danes je priložnost dobila Tina Rupert, ki se je zoperstavila nasprotnici po svojih najboljših močeh in tudi mene presenetila s svojo igro. Pri Tjaši smo včeraj skušali sanirati poškodbo, a je bilo preveč me tekmo boleče, zato je dvoboj predala. Tudi dvojica je bila brez možnosti za uspeh," je po tekmi povedala slovenska kapetanka Tina Pisnik.

Pokal Fed, 1. evroafriška skupina:

Slovenija : Bolgarija 0:3

Tina Rupert : Dia Evtimova 1:6, 0:6
Tjaša Šrimpf : Cvetana Pironkova 0:1, predaja
Andreja Klepač/Tina Rupert : Jelica Kostova/Izabela Šinikova 2:6, 3:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.