Šport
58 ogledov

Nov visok poraz slovenskih tenisačic

Edino slovensko točko proti Bolgariji je priigrala Andreja Klepač. (Foto: Barbar Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je po porazu proti Nizozemski (0:3) visoko klonila tudi proti Bolgarija (0:3). Varovanke Tine Pisnik so si z zmago na Luksemburgom sicer že zagotovile obstanek v prvi evroafriški skupini.

Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj tretjega kroga 1. evroafriške skupine pokala Fed v izraelskem Eilatu; Bolgarija je zmagala s 3:0. Tjaša Šrimpf je predala dvoboj Cvetani Pironkovi po zaostanku v prvem nizu z 0:1. V prvi partiji je Tino Rupert ugnala Dia Evtimova s 6:1 in 6:0, klonila pa je tudi slovenska dvojica. Jelica Kostova/Izabela Šinikova sta v paru premagali Andrejo Klepač in Rupertovo s 6:2 in 6:3.

Oslabljena Slovenija je v prvem krogu premagala Luksemburg z 2:1 in si izborila obstanek v skupini, ter v drugem krogu izgubila z Nizozemsko z 0:3.

"Danes je priložnost dobila Tina Rupert, ki se je zoperstavila nasprotnici po svojih najboljših močeh in tudi mene presenetila s svojo igro. Pri Tjaši smo včeraj skušali sanirati poškodbo, a je bilo preveč me tekmo boleče, zato je dvoboj predala. Tudi dvojica je bila brez možnosti za uspeh," je po tekmi povedala slovenska kapetanka Tina Pisnik.

Pokal Fed, 1. evroafriška skupina:

Slovenija : Bolgarija 0:3

Tina Rupert : Dia Evtimova 1:6, 0:6
Tjaša Šrimpf : Cvetana Pironkova 0:1, predaja
Andreja Klepač/Tina Rupert : Jelica Kostova/Izabela Šinikova 2:6, 3:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.